BusinessOndernemenTips

Jezelf verzekeren als ondernemer: hier moet je aan denken!

Als ondernemer is het belangrijk om jezelf te verzekeren. Het is verstandig om dit al te doen als je nog maar net begonnen bent met jouw onderneming. Door jezelf te verzekeren als ondernemer heb je de garantie dat bepaalde kosten kunnen worden vergoed, bijvoorbeeld bij schade. Maar welke verzekeringen zijn nu eigenlijk een must voor jou als ondernemer? Wij zetten het voor je op een rij in dit artikel.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Wat handig is om te doen als ondernemer, is het afsluiten van de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Waarom dit een handige stap kan zijn als ondernemer? Omdat je hiermee schade kunt dekken die jij vanuit jouw onderneming toebrengt aan andere personen of spullen van iemand anders. Door een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, worden deze kosten voor jou gedekt. Dit is enorm fijn, want zo hoef je niet zelf veel geld te betalen als er een keertje iets gebeurt. Sluit deze verzekering dus zeker af als ondernemer, want hiermee kunnen veel problemen voorkomen worden. Een avb afsluiten is haast wel een must voor iedere ondernemer. 

Inventarisverzekering

Een verzekering die ook handig is om als ondernemer af te sluiten, is de inventarisverzekering. Deze verzekering wordt ook wel zakelijke inboedelverzekering genoemd. Maar waarom is een inventarisverzekering goed om af te sluiten? De kans is groot dat je met jouw onderneming apparatuur of andere bedrijfsmiddelen aanschaft om diensten te kunnen leveren. De verzekering biedt dekking aan deze bedrijfsmiddelen. Van gereedschappen en machines tot computer en elektronica: met een inventarisverzekering zit je goed als er schade ontstaat door bijvoorbeeld diefstal, brand of water. Als jij als ondernemer dus veel bedrijfsmiddelen hebt om aan het werk te kunnen, is het afsluiten van een inventarisverzekering echt een aanrader. 

Opstalverzekering

Heb je een eigen bedrijfspand? Dan is het belangrijk dat je deze ook goed verzekerd. Dit kun je doen met behulp van een opstalverzekering. Als je een opstalverzekering afsluit, ben je verzekerd bij schade aan jouw bedrijfspand bij bijvoorbeeld brand, vandalisme, waterschade, storm en diefstal. Met behulp van een opstalverzekering kan jouw pand weer hersteld worden. Dit is enorm fijn, want dit kan je flink wat geld besparen. Bedenk maar eens hoe veel geld het kan kosten om jouw bedrijfspand te herstellen als je niet verzekerd bent. 

Bedrijfsschadeverzekering

Bedrijfsschadeverzekering

Een verzekering die handig is om af te sluiten, is bedrijfsschadeverzekering. Bij deze verzekering ben je verzekerd voor de vaste kosten en eventueel gederfde winst als jouw bedrijf door een bepaalde oorzaak komt stil te liggen. Jouw omzet ligt op dit moment dan ook stil, terwijl je kosten wel gewoon doorlopen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld personeelskosten. Deze verzekering kan daarom handig zijn om te hebben. Mocht het om de een of andere reden gebeuren dat jouw bedrijf stil komt te liggen, ben je in ieder geval verzekerd tegen de vaste kosten. Op deze manier kun je jouw bedrijf dus blijven doorzetten, wat uiteraard enorm fijn is. 

Rechtsbijstandsverzekering

Het komt nogal eens voor dat ondernemers terechtkomen in een juridisch conflict. Dit zou dus ook zomaar bij jou kunnen gebeuren. Om hierop voorbereid te zijn, is het verstandig om een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten. Wat je hiermee bereikt? Met deze verzekering ben je verzekerd van professionele juridische ondersteuning. Hierbij zou je kunnen denken aan de kosten voor juridisch advies, advocaatkosten en proces- en gerechtskosten. 

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is het handig om als ondernemer bepaalde verzekeringen af te sluiten. Dit is voor je eigen bestwil, je kunt hier veel profijt van hebben. Kijk dus eens goed naar welke verzekeringen bij jouw onderneming van toepassing zijn en ga hiermee aan de slag. Of je nu kiest voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten, een opstalverzekering of een bedrijfsschadeverzekering: je kunt jezelf maar beter te goed verzekeren dan helemaal niet! Als starter kun je uiteraard wel proberen om zo goedkoop mogelijk te verzekeren

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close