OndernemenTips

Uitbesteden van diensten als ondernemer

Je hebt het als ondernemer al druk genoeg met je bedrijf en dan is het soms beter om bepaalde diensten uit te besteden. Dat bespaart tijd en energie en je laat de uitvoering door de uitbesteding over aan een professional. Bijvoorbeeld als het gaat om het uitbesteden van de boekhouding. Dat is een van de werkzaamheden waar je als ondernemer mee te maken krijgt. Het bijhouden van de boekhouding kost echter tijd en het is belangrijk dat je over de nodige fiscale kennis beschikt om zo van verschillende belastingvoordelen gebruik te maken. Er zijn dan ook ondernemers die de boekhouding liever uitbesteden aan een boekhouder. Zo zijn er ook andere diensten die zijn uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf, zoals op juridisch gebied. Er is dan ook een uitgebreid aanbod van bedrijven waar allerlei soorten diensten aan uit te besteden zijn.

Juridische dienstverlening

Juridische dienstverlening

Er zijn allerlei bedrijven en ondernemers die wel eens te maken krijgen met juridische conflicten. De ondernemers hebben doorgaans zelf niet de juridische kennis in huis om daarnaar te handelen en kiezen ervoor om dat uit te besteden. In dat kader is het interessant om juridische dienstverlening aan te bieden. Een HBO rechtenstudie biedt al verschillende mogelijkheden om als juridisch adviseur aan de slag te gaan voor bedrijven. Bijvoorbeeld op het gebied van arbeidsrecht. Ondernemers maken dan gebruik van jouw kennis aangaande salaris, arbeidsvoorwaarden en regels omtrent het ontslag. Het is dan mogelijk om jezelf als bedrijf te verhuren voor advies omtrent aan arbeidsgerelateerde juridische zaken. Er zijn verschillende lesprogramma’s beschikbaar om je in een specifiek rechtsgebied te verdiepen, zoals onder meer ook in sociaal zekerheidsrecht en belastingrecht.

Consultancy of Business en IT

Er zijn tal van vakgebieden waarin bedrijven vaak kiezen voor uitbesteding van diensten. Een simpel voorbeeld daarvan is dienstverlening in het kader van IT. Volg je daarin een specifieke MBA opleiding met specialisatie in Business en IT dan help jij daarna bedrijven met je kennis op dit vakgebied. Zo is er vanuit ondernemers ook veel vraag naar consultancy. Daarin is eveneens een MBA opleiding te volgen met specialisatie. De algemene MBA opleiding voorziet in kennis op het gebied van bedrijfskunde. Je ontwikkelt met het volgen van deze opleiding onder meer vaardigheden op het gebied van strategisch inzicht. Ook richt de opleiding zich op innovatie net als op leiderschap. Uiteraard is het als ondernemer zijnde ook altijd mogelijk om een dergelijke opleiding te volgen. Bijvoorbeeld in deeltijd. Dat is ideaal om de werkzaamheden binnen het eigen bedrijf te houden en niet te kiezen voor het uitbesteden van deze specifieke diensten.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close