BusinessInternationaalOndernemen

Je onderneming uitbreiden naar het buitenland

Loopt je onderneming lekker, en is er veel vraag naar je producten of diensten? Als je deze nu alleen in Nederland levert, zou het goed kunnen zijn dat er in andere landen ook vraag naar is. Door de regels voor het leveren van producten of diensten binnen de EU en relatief kleine afstanden, is uitbreiding naar bijvoorbeeld Duitsland, België of Frankrijk niet zo’n grote stap als je misschien denkt. Alleen hoe pak je dit aan? Tijd om zelf de markt te onderzoeken en op zoek te gaan naar klanten heb je als drukke ondernemer waarschijnlijk niet.

De benodigde specialistische kennis inhuren

De motivatie achter de oprichting van de EU was onder andere de stimulering van de handel. Voor ondernemers uit ons land biedt dit veel kansen in andere landen. Om de uitbreiding naar het buitenland een succes te maken, moet je je er alleen wel goed op voorbereiden. Omdat je zelf waarschijnlijk niet veel tijd hebt om onderzoek te doen naar de plaatselijke markt en klanten te zoeken, is het beter hier een international recruitment bureau voor in te schakelen. Zij hebben veel kennis van de plaatselijke markt en weten daardoor waar groeikansen voor je onderneming liggen. Ook kunnen ze lokale sales professionals voor je zoeken. Hiermee voorkom je ook dat je door eventuele taalbarrières en cultuurverschillen geen voet aan de grond krijgt bij eventuele klanten.

Voordelen van het inhuren van een international recruitment bureau

Onderneming uitbreiden naar het buitenland

Een international recruitment bureau is veel beter op de hoogte van lokale markten dan jij. Zo kunnen ze uitzoeken welke doelgroepen relevant zijn, en hoe deze te bereikt kunnen worden. Daarnaast kennen ze ook de lokale arbeidsmarkt beter. Om een mooie verkoop en omzet te realiseren, moet je goede salesmedewerkers hebben. Mensen die het interessant vinden om te gaan werken binnen een internationale organisatie. Zou jij weten waar je deze moet vinden en hoe je ze moet benaderen? En weet jij hoe het zit met het afsluiten van een arbeidscontract, het regelen van een leaseauto en de loonadministratie?

Interculturele training

Cross border recruitment, zoals het ook wel eens genoemd wordt, heeft zich gespecialiseerd in het internationaal ondernemen. Zij zetten hun kennis, ervaring en netwerk in om jouw onderneming internationaal een succes te maken. Niet alleen door de eerder genoemde kennis van de lokale (arbeids)markt, maar ook door het geven van interculturele coaching en training. De samenwerking tussen mensen uit verschillende landen met andere werkwijzen, gewoonten en culturen biedt nieuwe mogelijkheden. Maar dan is het wel belangrijk dat het internationale salesteam en management zich leren te verdiepen in elkaars cultuur. Interculturele training stimuleert bewustwording en begrip op dit vlak.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close