BusinessTips

Tips voor een efficiënte zakelijke verhuizing

Als ondernemer wil je natuurlijk werken in een ruimte waar je productief aan de slag kan. Ben jij jouw huidige bedrijfspand zat, of is je onderneming inmiddels zo hard gegroeid dat het toe is aan uitbreiding? Dan kan het zeker goed zijn om op zoek te gaan naar een nieuwe plek. Echter komt hier natuurlijk wel een hoop bij kijken, want een zakelijke verhuizing kan veel tijd en moeite kosten. Benieuwd hoe jij een zakelijke verhuizing zo efficiënt mogelijk kan laten verlopen? Wij geven je wat handige tips!

Nieuwe locatie zoeken

Een van de belangrijkste dingen als je graag zakelijk wilt verhuizen, is natuurlijk het zoeken naar een nieuwe locatie. Om een geschikt nieuw pand te kunnen vinden, is het goed om rekening te houden met je wensen en behoeften. Ook het kijken naar waar je in het huidige pand tegenaan loopt is goed om mee te nemen in je beslissing. Ga langs bij verschillende bedrijfspanden die overgenomen kunnen worden om deze met elkaar te vergelijken. Zie je hier een toekomst met jouw onderneming en voldoet het aan al jouw eisen? Als dit het geval is, wordt het makkelijker om een definitieve keuze te maken en kun je aan de slag met de voorbereidingen voor de zakelijke verhuizing.

Bepaal wat er mee gaat en wat niet

Als je binnenkort zakelijk gaat verhuizen, is het belangrijk dat je bepaalt wat er uit je huidige pand meegenomen gaat worden en wat niet. Er zijn vast een paar spullen in je huidige pand waar je niet of nauwelijks gebruik van maakt. Neem deze spullen dan ook vooral niet mee, want dit kost alleen maar weer meer moeite. Gooi deze spullen weg of verkoop deze, als je deze spullen toch niet gaat gebruiken heeft het geen zin om deze ook weer mee te nemen naar je nieuwe bedrijfspand. Wees hierbij kritisch en neem echt alleen mee wat je absoluut gaat gebruiken in je onderneming.

Goede verhuisdozen aanschaffen

Tips voor een efficiënte zakelijke verhuizing

Spullen voor je onderneming zijn belangrijk, dus het is aan jou de taak om ervoor te zorgen dat deze veilig van A naar B kunnen worden gebracht. Om dit te realiseren, zijn goede verhuisdozen essentieel. Met behulp van goede verhuisdozen zorg jij ervoor dat je spullen veilig kunt vervoeren, zonder dat dit schade toebrengt aan spullen. Je wilt tenslotte voorkomen dat de bodem van een verhuisdoos tijdens het verhuizen stuk is en al je spullen zo op straat belanden. Kies dan ook vooral niet voor de meest goedkope verhuisdozen, hoe aantrekkelijk dit misschien ook lijkt. Je kunt beter kiezen voor verhuisdozen van stevig materiaal, zodat je ervan verzekerd bent dat hier geen problemen mee ontstaan.

Opslagruimte huren

Een van de beste tips om een efficiënte zakelijke verhuizing te realiseren, is het huren van opslagruimte. Waarom? Omdat je op deze manier tijdelijk wat spullen op kunt slaan, zonder dat het in de weg staat in je huidige bedrijfspand. Zeker als je pas over een tijdje gaat verhuizen maar je wel al druk bezig bent geweest met het inpakken van bepaalde spullen, kan opslagruimte huren verstandig zijn. Zo heb je hier even geen omkijken naar en staat het niet in de weg. Zodra je het weer nodig hebt, kun je zo weer bij je spullen. Als je hiernaar op zoek bent, neem dan zeker eens een kijkje bij opslag Aalsmeer.

Hulp inschakelen

Als je de zakelijke verhuizing zo goed mogelijk wilt laten verlopen, is het handig om hulp in te schakelen. Van je medewerkers als je deze hebt, of bijvoorbeeld van familie of vrienden. Hoe meer mensen helpen, hoe sneller de zakelijke verhuizing zal verlopen. Vraag dus van tevoren eens rond wie jou kunnen helpen op de dag of dagen van de verhuizing. Doe niet alles zelf, want vele handen maken licht werk!

Van het zoeken naar een nieuwe locatie en kijken naar opslagruimtes te huur tot het inschakelen van hulp: het zijn belangrijke stappen die je kunt volgen als je jouw zakelijke verhuizing efficiënt wilt laten verlopen. Houd deze dus zeker in je achterhoofd, want hier kun je veel aan gaan hebben. Dan zit jij met jouw onderneming straks binnen no time op een nieuwe plek!

Onderkant formulier

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close