BusinessOndernemen

Het bedrijfsproces binnen een drukbedrijf

Er zijn verschillende soorten drukbedrijven. De één drukt boeken en flyers en de ander bedrukt verpakkingen. In dit artikel zullen we ons gaan richten op het bedrukken van relatiegeschenken en give-aways. Relatiegeschenken werden in 1789 voor het eerst commercieel ingezet en zijn vandaag de dag nog steeds populair. Sinds de 19de eeuw worden relatiegeschenken en give-aways bedrukt. Destijds ging het om eenvoudige artikelen zoals pennen. Tegenwoordig worden er allerlei soorten relatiegeschenken bedrukt; van tassen tot aan feestartikelen. Om je bedrijf of organisatie goed zichtbaar te blijven houden op verschillende fronten, is het laten bedrukken van artikelen inmiddels een must geworden voor elke onderneming. Wij vertellen je graag wat meer over het bedrijfsproces binnen een drukbedrijf dat relatiegeschenken en give-aways levert.

De inzet van relatiegeschenken

Relatiegeschenken zijn geschenken welke aan (zakelijke) relaties en medewerkers worden gegeven. Het gaat hier meestal om geschenken die bedrukt zijn met een naam of logo van het bedrijf. Van sleutelhangers tot aan tassen; alle populaire relatiegeschenken kunnen bedrukt worden naar wens. Het inzetten van relatiegeschenken en give-aways heeft verschillende voordelen. Zo worden bedrukte relatiegeschenken uitgedeeld om de band met een relatie te versterken. Daarnaast vergroot een bedrijf of organisatie met de inzet van bedrukte geschenken de naamsbekendheid. Bedrukte artikelen komen namelijk overal en worden door veel voorbijgangers gezien.

Verschillende soorten druktechnieken

Verschillende soorten druktechnieken

Bedrijven in de relatiegeschenken branche bieden klanten de mogelijkheid om relatiegeschenken en give-aways te laten bedrukken. Het bedrukken van artikelen wordt uitgevoerd in een drukkerij. Sommige bedrijven besteden dit drukproces uit en sommige bedrijven beschikken over een eigen drukkerij, zodat de bedrukking binnenshuis plaats kan vinden. De beschikking over een eigen drukkerij heeft als voordeel dat de verschillende afdelingen, van verkoop tot productie, zich onder één dak bevinden. Hierdoor kan er snel geschakeld worden en het biedt de mogelijkheid om op elk gewenst moment kwaliteitscontroles uit te voeren. Relatiegeschenken kunnen middels verschillende druktechnieken bedrukt worden. Elk relatiegeschenk vraagt om een andere druktechniek. De keuze voor een druktechniek hangt af van het materiaal van het artikel, de wensen van de klant en het logo wat op het artikel bedrukt moet worden. Druktechnieken zoals zeefdruk, tampondruk, transferdruk, digitale druk, lasergraveren en borduren worden gebruikt om relatiegeschenken te bedrukken. Door nieuwe ontwikkelingen op technisch gebied kunnen artikelen in de toekomst steeds eenvoudiger en sneller bedrukt worden.

Gratis digitale drukproef

Veel bedrijven kiezen ervoor om een digitale drukproef op te stellen, alvorens ze de relatiegeschenken bedrukken. Klanten leveren het gewenste logo aan en vervolgens wordt er door de grafische vormgevers een digitale drukproef opgesteld. Een drukproef is een ontwerp van het gewenste relatiegeschenk met logo, zodat klanten vooraf weten hoe het bedrukte geschenk eruit komt te zien. De drukproef wordt vervolgens naar de klant gestuurd. Zodra de klant akkoord is, worden de relatiegeschenken in een drukkerij bedrukt.

Ook in tijden van thuiswerken

Door de coronacrisis werken we veelal vanuit huis. Veel klanten van verschillende bedrijven hebben aangegeven dat ze in deze tijden hun medewerkers of relaties een hart onder de riem willen steken. Er worden veel brievenbuspakketjes verstuurd. Ook kiezen bedrijven voor relatiegeschenken waarmee de thuiswerkplek gezellig ingericht kan worden. Denk hierbij aan kaarsen, fotolijsten, planten en sfeerlampen. Deze geschenken worden dikwijls gepersonaliseerd met een logo én een motiverende tekst. Deze blijk van waardering motiveert medewerkers.

Leverancier van relatiegeschenken

Het bedrijf Bedrukken.nl is een full-service leverancier van relatiegeschenken en give-aways. Bedrukken.nl denkt van het begin tot het eind graag mee om de geschenken op een zo mooi mogelijke manier te voorzien van een bedrukking. Het bedrijf beschikt over een eigen moderne drukkerij, waardoor ze de kwaliteit van het drukproces geheel onder controle hebben. Ze zijn gevestigd in Ulft, een dorpje in Gelderland. Bedrukken.nl heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een begrip in de Achterhoek en heeft een groot klantenbestand mogen opbouwen. In dit klantenbestand bevinden zich veel vaste klanten uit de regio. Ze bestaan inmiddels 10 jaar en hebben veelbelovende toekomstplannen. Zo werkt het bedrijf aan de lancering van een nieuwe website. Hiermee hopen ze in de toekomst de online marktleider op het gebied van relatiegeschenken en promotionele artikelen te mogen worden.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close