Juridisch

Wat doen arbeidsrecht advocaten?

Een arbeidsrecht advocaat is gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Het ontslagrecht is hier een belangrijk onderdeel van. Een arbeidsrecht advocaat houdt zich voornamelijk bezig met ontslagzaken en is dan ook helemaal op de hoogte van alle regels, ontwikkelingen en jurisprudentie. 

Krijg je te maken met ontslag, dan kunnen arbeidsrecht advocaten je helpen om hier zo goed mogelijk uit te komen. Over het algemeen is er bij ontslagzaken veel voordeel te halen door het inschakelen van een advocaat. Met de kennis en deskundigheid van een arbeidsrecht advocaat kan je proberen de maximale transitievergoeding te krijgen of er een betere ontslagregeling uit te slepen.

Waar kan een arbeidsrecht advocaat bij helpen?

Een advocaat arbeidsrecht kan je altijd helpen als je problemen hebt met jouw werkgever. Zo kan een arbeidsrecht specialist helpen bij:

  • Ontslag op staande voet
  • Het nakijken van een arbeidscontract of beëindigingsovereenkomst
  • Ontslag met wederzijds goedvinden
  • Een arbeidsconflict
  • Ontslag via de kantonrechter
  • Het onderhandelen over een ontslagvergoeding
  • Ontslag via het UWV
  • Het vorderen van achterstallig loon
  • Ontslag bij disfunctioneren
  • Ontslag bij ziekte

Arbeidsrecht advocaat, verschillende specialismen

Er zijn binnen het arbeidsrecht tal van specialismen te onderscheiden. Denk hier bijvoorbeeld aan het opstellen van arbeidsovereenkomsten, overnames van bedrijven en omgaan met ziekte en re-integratie. 

Dit zijn allemaal zaken die binnen verschillende specialismen van arbeidsrecht vallen. Welke vraag u ook heeft of welke situatie bij u past, het is altijd goed om contact op te nemen met een arbeidsrecht advocaat. Bij ontslag bij een contract van bepaalde duur of bij achterstallig loon vorderen kijken wij bijvoorbeeld ook graag met u mee.

Zo is het bijvoorbeeld goed om een arbeidsovereenkomst door een specialist op te laten maken. Dit kan helpen om een betere werkgever te zijn. Het is een bindend document waarin duidelijk wordt gemaakt wat er van personeel wordt verwacht maar ook wat het personeel van de werkgever mag verwachten. Met de juiste gegevens is een arbeidsovereenkomst de juiste manier om een goede relatie tussen beide partijen aan te gaan.

Bij een overname van een bedrijf komt een ander specialisme of type recht kijken, het is een uitzonderlijk proces. Dit heeft veel meer raakvlakken met het ondernemingsrecht en het is goed om ook bij dit proces een van onze experts met u mee te laten kijken. 

Gaat het om de overname van een besloten vennootschap of heeft het bedrijf een andere rechtsvorm? Hoe is de financiële positie van het bedrijf dat wordt overgenomen? Zijn er nog openstaande claims uit het verleden? Wat is de juridische status van lopende contracten? Het zijn allemaal belangrijke vragen en factoren die een rol spelen in het overnameproces.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close