BusinessFinancieel

Wat is de betekenis van factoring en hoe gebruik je het?

Wanneer je in de zakenwereld terecht komt, zul je het woord factoring veel voorbij zien komen. Het is op dit soort momenten ontzettend belangrijk dat je weet wat factoring precies inhoudt en wanneer jij het kan gebruiken als ondernemer zijnde. Gelukkig hoef je niet heel veel verder te zoeken naar uitleg en toelichting over het fenomeen factoring. Hieronder wordt namelijk kort en bondig besproken wanneer factoring handig en belangrijk is en wanneer jij dit kan gebruiken als bedrijf zijnde. Het is dus van essentieel belang dat je deze basiskennis hebt zodat je weet waar je aan toe bent in je onderneming wanneer het op factoring aankomt. Factoring kan namelijk ontzettend goed van pas komen bij een onderneming.

Wat is factoring precies?

De grote vraag ‘wat is factoring precies?’ is natuurlijk een belangrijke vraag. Het antwoord op deze vraag is simpel en snel toe te lichten. Je kunt factoring namelijk zien als een handig hulpmiddel wanneer je met geldzaken bezig bent binnen je onderneming. Factoring slaat namelijk terug op de debiteurenfinanciering. Wanneer je als onderneming namelijk een factoringmaatschappij inschakelt, kies je ervoor dat jouw facturen binnen een dag aan jou uitbetaald worden. Dit is hartstikke handig wanneer je niet wilt wachten op de uitbetalingstermijn van je klanten. Je hebt hierdoor ook geen last van openstaande facturen bijvoorbeeld. Factoring kan goed van pas komen wanneer je wanbetalingen en faillissement wilt tegengaan. Hier lees je meer over bij de volgende kopjes waar hier uitgebreid op wordt doorgegaan.

Voordelen van het fenomeen factoring

Voordelen van het fenomeen factoring

Natuurlijk is het meest voor de hand liggende voordeel het feit dat je direct betaald wordt. Je kan er namelijk vanuit gaan dat je binnen een dag al jouw geld op je rekening hebt staan. Je hebt dus geen last van openstaande vordering en je kan concluderen dat je optimale liquiditeit hebt. Daarnaast ben je ook verzekerd. Je bent namelijk verzekerd tegen faillissement van je klanten en van wanbetalingen wanneer je ervoor kiest om een factoringbedrijf in te schakelen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je bijvoorbeeld bepaalde bedragen niet meer terug krijgt omdat het bedrijf waarmee je samenwerkt de geldzaken niet goed op orde heeft. Wanneer je een eigen onderneming hebt, kan dit een last van je schouders zijn.

Nog meer verschillende voordelen

Daarnaast ben je ook meteen af van vervelende en verschrikkelijke telefoongesprekken die je moet voeren met je klant wanneer je merkt dat ze de facturen niet betalen. Dit werk wordt namelijk ook overgenomen door het factoringbedrijf. Het is dus eigenlijk een kwestie van je inschrijven bij een factoring bedrijf waarna je al het werk in hun handen legt. Zij zorgen ervoor dat jouw facturen betaald worden en nemen ook de zorg op hen wanneer het gaat om debiteurenbeheer. Daarnaast is factoring ook mogelijk per klant. Dit houdt in dat je dus ook ervoor kan kiezen dat je alleen het factoringbedrijf benadert voor maar één debiteur. Alle opties zijn mogelijk. Lees alles over factoring op de site van factoringbedrijven zoals The Blue Factor. Hier vind je alle belangrijke informatie die je nodig hebt om zeker te zijn van je (geld)zaken!

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close