BusinessOndernemenTips

Mobiliteits oplossingen voor ZZPers

Mobiliteit is belangrijk voor iedereen en iedereen gaat er anders mee om. Voor sommige betekent mobiliteit lopend of met de fiets naar werk of school. Voor andere is dit het openbaar vervoer. Maar veel mensen kiezen ervoor om met de auto de deur uit te gaan. Op de automarkt zijn er veel manieren om aan auto’s te komen. Zo kan je een auto kopen of huren, maar je kan ook een auto leasen. Vooral voor ZZP’ers kan een auto leasen voordelig zijn. Financial leasen is daardoor ook heel populair onder de ZZP’ers. In dit artikel kijken we naar wat een financial lease is en wat de voordelen zijn van een financial lease voor zzp-ers!

Hoe zit een financial lease in elkaar?

Een leasecontract werkt in principe hetzelfde als een lening nemen bij de bank. Maar in plaats van het lenen van geld leen je een auto en alles wat hiermee te maken heeft. Dit betekent dat de autoverzekering, het onderhoud van de auto en de wegenbelasting ook bij je leasecontract zit! Elke maand betaal je hier een termijnbedrag voor. Dit termijnbedrag wordt beslist door het soort auto dat je neemt en het aantal kilometers dat je maakt. Deze twee factoren beïnvloeden elkaar, omdat een dure auto die veel rijdt duurder en vaker onderhoud nodig heeft, in tegenstelling tot een goedkope auto die weinig rijdt.

Een financial lease wordt vaak aangegaan door de werkgever. Dit komt doordat deze reiskosten moet betalen aan zijn werknemer. Maar met een financial lease valt dit weg. De werkgever stelt een auto ter beschikking en betaalt deze voor zijn werknemer. Zo weet hij zeker dat de werknemer naar werk komt en hoeft hij geen reiskosten te vergoeden. Een ZZP’er zal natuurlijk geen werkgever hebben die dit aanbiedt, maar dat betekent niet dat een ZZP’er geen financial lease kan nemen. Voor een ZZP’er zijn er een aantal eisen verbonden aan het nemen van een financial lease. Ga naar jouw gekozen leasemaatschappij om meer informatie te verkrijgen naar de voorwaarden van een financial lease voor zzp-ers.

Wat zijn de voordelen van een financial lease voor een zzp-er

Wat zijn de voordelen van een financial lease voor een zzp-er?

De voordelen die een financial lease hebben zijn gelijk aan de financiële voordelen die een werkgever ervaart bij een financial lease contract. Zowel de ZZP’er als de werkgever kunnen de wegenbelasting terugvragen bij de belastingaangifte. Dit geldt in principe voor het gehele termijnbedrag van de financial lease. Hierdoor is een financial lease goedkoper voor een zzp’er dan een private lease.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close