BusinessJuridisch

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering voor je business cruciaal is

Het kan een keer voorkomen dat je per ongeluk schade toebrengt aan iemand anders zijn eigendom. Ook op de werkvloer kan dit gebeuren. Daarom is het als ondernemer belangrijk een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering aan te sluiten voor je business. Als eigenaar van een eigen bedrijf kan je voor de schade die jij of je werknemers veroorzaken aansprakelijk worden gesteld. Als ondernemer ben je namelijk aansprakelijk voor je werk, werkwijze en je personeel. Schadeclaims die hierbij komen kijken kunnen erg hoog zijn. Het is dan ook verstandig om het risico van aansprakelijkheid te dekken met een aansprakelijkheidsverzekering.  Er zijn twee verschillende aansprakelijkheidsverzekeringen voor bedrijven, de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en de beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is een soort WA-verzekering, maar dan voor ondernemers. Schade die is ontstaan tijdens werk uren wordt door deze verzekering gedekt. Daarom is het als ondernemer handig om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering te hebben. Ook de kosten als gevolg van schade of letsel veroorzaakt door jou, een product of je werknemers worden vergoed. Er zijn verschillende bedrijven waar je kunt gaan om een aansprakelijkheidsverzekering aan te sluiten. Het eerste wat je kunt vergelijken is de prijs. Er zijn verschillende bedrijven waar je je kunt verzekeren en allemaal hanteren ze hun eigen prijs. Natuurlijk staat daar tegenover de service die ze bieden aan hun klanten. Bij een aansprakelijkheidsverzekering worden de kosten gedekt voor een ander partij en niet voor jezelf. Als je dus zelf een ongeluk hebt gehad, komen de kosten uit je eigen zak. Als je één of meerdere verzekeringen aansluit kan het voorkomen dat je bij sommige bedrijven een kleine korting krijgt. Dit wordt een pakketkorting genoemd. Als je een nieuwe klant bent kun je een leuk welkomstcadeau of korting krijgen. Let vooral op je premie na deze korting.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ondernemers

In veel beroepen kan een goede aansprakelijkheidsverzekering erg belangrijk zijn. Het kost wat tijd en geld, maar als er ooit een schadeclaim komt en je bent niet verzekerd dan heb je plotseling onvoorziene kosten. De aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven wordt vaak door ondernemers en bedrijven afgesloten om zo  risico’s af te dekken met betrekking tot de aansprakelijkheid. Zo een verzekering is dus handig en zorgt ervoor dat je met een gerust hart je werkzaamheden kunt uitoefenen.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close