Kantoor

Raamdecoratie voor op kantoor

Bij het uitkiezen van de juiste raamdecoratie voor je kantoor, gaat het niet alleen maar om verduistering. Ook zaken als zonwering, privacy en voldoende daglicht spelen daarbij een belangrijke rol. Want het is natuurlijk zeer belangrijk dat je personeel optimaal, rustig en prettig kan werken. Ook op warme dagen, in persoonlijke gesprekken of wanneer de zon schijnt. Gelukkig zijn er tegenwoordig nieuwe vormen van raamdecoratie die daar zeer goede oplossingen voor bieden. In deze blog zetten we ze even voor je op een rij.

Dun duo rolgordijnen

Deze vorm van rolgordijnen is relatief nieuw en biedt een aantal belangrijke voordelen. Dun-duo rolgordijnen bestaan namelijk uit zowel transparante als dichte banen. Daarmee bieden ze privacy, voldoende lichtinval en zonwering tegelijk. Ze lijken daarmee een beetje op jaloezieën, maar dan van stof. Doordat ze van textiel zijn, zorgen ze ook voor een betere akoestiek.

Vaak worden de dun duo gordijnen gecombineerd met gewone gordijnen voor een nog betere akoestiek, privacy en sfeer. De dun duo gordijnen zijn zeer populair omdat ze zowel sfeervol als zeer functioneel zijn. Ook zorgen de lichte banen voor voldoende instroom van natuurlijk licht. Want voor je personeel is het natuurlijk belangrijk dat er ook voldoende natuurlijk licht in de werkruimte aanwezig is.

Shutters

Ook de shutters zijn deze dagen een grote trend voor op kantoor. Grote brede, stoere lamellen met een industrial look. Ze zijn functioneel en ook praktisch qua onderhoud. Verder zorgen ze natuurlijk voor heel veel sfeer en een mediterraanse look. Zeker wanneer je bijvoorbeeld trendy houten of zwarte of antracietgrijze shutters uitkiest. Shutters zorgen voor een perfecte verdeling van het natuurlijke licht. En je kunt ze ook gebruiken voor privacy en als zonwering. Zwarte en antracietgrijze shutters passen ook goed binnen in een industrieel interieur.

Gordijnen voor de sfeer en akoestiek

Heb je een grote open ruimte waar veel medewerkers aan het werk zijn? Denk dan zeker ook aan de akoestiek. Met de juiste gordijnen kun je alle geluiden flink dempen. Textiel is daarbij een ideaal materiaal om geluiden te dempen. Hoe meer textiel in een ruimte aanwezig is, deste meer worden alle geluiden gedempt. Ook zien we steeds meer dat kantoren worden ingericht als gezellige en huiselijke ruimtes. Gordijnen passen daar natuurlijk goed bij. Vind je de akoestiek zeer belangrijk? Plaats dan bijvoorbeeld dikke gevoerde gordijnen.

Een andere vorm van gordijnen die goed zijn voor de akoestiek zijn de zogenaamde honingraatgordijnen. Deze gordijnen bestaan uit een dubbele laag stof. Daartussen bevindt zich een honingraat structuur. Door deze dubbele structuur worden alle geluiden in de ruimte optimaal gedempt.

Lamellen en jaloezieën

Deze vorm van raamdecoratie zien we natuurlijk het meest in kantoren: lamellen en jaloezieën. Praktisch natuurlijk, maar soms ontstaat er zo wel een erg zakelijke en strakke sfeer. En ook draagt deze vorm van raamdecoratie wat minder bij aan de akoestiek. Je kunt er zelf de gewenste hoeveelheid licht en privacy mee instellen. Daarnaast zijn ze ook zeer functioneel als zonwering. De gewenste hoeveelheid licht of privacy stel je heel snel en eenvoudig in met een handig draaisysteem. Verder zijn ze onderhoudsvriendelijk en eenvoudig te reinigen.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close