BusinessTips

Veel printen op kantoor: 3 handige tips

Vraag het een willekeurig bedrijf en je zult zien dat de meesten het erover eens zijn dat printer verbruiksartikelen er niet goedkoper op lijken te worden. Uit onderzoek is gebleken dat de  gemiddelde kantoorbediende ongeveer 60 pagina’s per dag afdrukt, oftewel 12.000 vellen per jaar.  Daar komt bij dat 1 op de 3 printjes binnen een week weggegooid wordt.  Natuurlijk is het logisch dat er op kantoor veel geprint wordt maar met printkosten die gewoonlijk variëren van 2-10 cent per pagina, kunnen de kosten snel oplopen. Daarom geven wij in dit blog x tips als er veel geprint moet worden op kantoor.

Schaf een laserprinter aan

Een van de eerste zaken die je het beste kunt doen als er veel geprint moet worden op kantoor is het aanschaffen van de beste laserprinter.  Een laserprinter werkt met een poeder dat op hoge temperatuur gesmolten wordt op het papier. Dat kost een hoop stroom, maar zodra de juiste warmte is bereikt kan deze printer wel veel pagina’s verwerken. Moet je dus veel printen op kantoor dan is de laserprinter energiezuiniger dan de inkjetprinter. Het meest milieuvriendelijk werkt de laserprinter wanneer je veel pagina’s achter elkaar afdrukt. Opsparen dus! De toner van een laserprinter bevat een mengsel van grafiet en polymeer. Toner is voordeliger dan inkt, wat op de lange termijn veel geld bespaart.

Schaf een laserprinter aan

Slim printen

De meeste medewerkers hebben zo’n haast dat zij vergeten om hun documenten nog even door te lezen voordat ze tot printen overgaan. Probeer daarom aan te leren dat er nog even de tijd wordt genomen om te kijken of er nog spelfouten in de documenten staan voordat er geprint wordt. Dit zorgt ervoor dat het document maar één keer afgedrukt dient te worden. Dit bespaart ene hoop printkosten en daarnaast ook nog eens het milieu. Daarnaast bespaar je veel papier wanneer je dubbelzijdig of “duplex” afdrukt.  Ideaal voor het afdrukken van lange rapporten of handleidingen. Je vindt deze optie in de geavanceerde instellingsopties van de printer.

Vergader zonder papier

Vergaderingen zijn één van de redenen waarom er op kantoor veel geprint wordt. Iedereen dient een kopie van de notulen te hebben om deze even door te kunnen lezen voordat de vergadering van start gaat. Zo is het altijd al geweest. Wist je echter dat je tegenwoordig notulen of agenda’s heel gemakkelijk digitaal kunt delen via programma’s als Google drive, Dropbox of Evernote? Je deelnemers kunnen rustig op hun laptop of computerscherm alles doorlezen zonder dat er veel geprint dient te worden.

Ben je op zoek naar een goede laserprinter of andere hulpmiddelen als er veel wordt geprint bij jou op kantoor? Neem dan zeker eens een kijkje op de website Best-Verkochte.nl.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close