BusinessDuurzaamheidOndernemenTips

6 tips om op de printkosten te besparen

Moet je thuis of op de zaak regelmatig printen? Dan zul je al vrij snel bemerken dat de kosten wat hoog op kunnen lopen. Maar wat kun je er nu aan doen om zoveel mogelijk op de kosten te besparen? We geven je een aantal praktische tips die je direct toe kunt passen!

1. Koop de juiste cartridges en toners

Je kunt cartridges en toners van diverse merken aanschaffen: je hoeft niet altijd perse hetzelfde merk als dat van de printer te kopen. Dit geeft je de vrijheid om op zoek te gaan naar goedkopere alternatieven van hoge kwaliteit!

2. Gebruik specifieke fonts

Het ene lettertype kost je meer inkt dan het andere. Hoewel het een kleine besparing is kan het op de lange termijn veel opleveren. Probeer zoveel mogelijk duurzame lettertypen te gebruiken of download speciale fonts die aan een besparing op de kosten bijdragen.

3. Print dubbelzijdig

Check de standaardinstellingen van de printer en zet deze op ‘altijd dubbelzijdig printen’. Op deze manier verspil je minder papier, en bespaar je dus direct op de kosten.

4. Print in grijswaarden

Heb je over het algemeen geen kleurenprints nodig maar zijn prints in grijswaarden voldoende? Verander dit dan in je standaard instellingen. Een kleurentoner is natuurlijk een stuk duurder dan de zwarte inkt! Daarnaast gaat het printen ook een stukje efficiënter omdat alles vanuit dezelfde cartridge of toner geprint kan worden. Wil je toch kleur printen? Dan pas je dit gewoon even aan in de instellingen voordat je de printopdracht verstuurd.

5. Gebruik kladpapier

Gebruik kladpapier

Heb je iets geprint dat niet langer nodig is? Gebruik dit stuk papier dan als kladpapier of eventueel zelfs om iets anders op te printen. Op deze manier gaat er geen papier verloren, hoef je minder snel papier aan te schaffen en zijn ook kladblokken verleden tijd! Let natuurlijk wel op: je kunt deze vellen alleen gebruiken voor prints van 1 pagina wanneer je de printerinstellingen op ‘dubbelzijdig afdrukken’ hebt staan.

6. Schakel een code in

Wanneer meerdere mensen gebruik maken van dezelfde printer kun je ieder persoon een eigen code geven. Wanneer zij een printopdracht doorgeven aan de printer, moeten zij vervolgens eerst naar de printer om de code in te voeren zodat de opdracht ook daadwerkelijk geprint wordt. Op deze manier voorkom je overbodig printen wanneer het eigenlijk niet nodig is, en kun je het gebruik van de printer beter in de hand houden.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close