BusinessOnlineTips

Tips om de orderverwerking van jouw webshop te verbeteren

Binnen jouw webshop is de logistieke afhandeling van jouw orders een essentieel element. De kwaliteit van de orderverwerking bepaalt ook grotendeels de kwaliteit van jouw webshop. De consument is al kritisch en wordt ook kritischer. Het wordt tegenwoordig niet meer geaccepteerd wanneer jij als webshopeigenaar bestellingen na enkele dagen verstuurd. De consument verwacht gemak, snelheid en een foutloze afhandeling. Hier zit ook direct de grootste uitdaging voor jou als ondernemer. Daarom delen we in deze blog verschillende tips om de orderverwerking van jouw webshop te verbeteren.

Behoud de controle

Een van de belangrijkste factoren van een succesvolle webshop is het behoud van de controle en het overzicht. Als webshopeigenaar moet je voortdurend weten hoe de bestellingen worden verwerkt. Is er nog genoeg voorraad? Wordt alles tijdig verzonden en wat wordt er gedaan met retouren? Door deze zaken onder controle te houden, heb je een zekere voorsprong op de concurrenten. De klanten zullen eerder tevreden zijn en de foutmarge blijft klein. Een tip om de voorraad op orde te houden: maak gebruik van een controlesysteem. Hierdoor wordt de voorraad automatisch bijgewerkt. Eventueel kan een fulfilmentpartner zoals Monta ook helpen bij de orderverwerking. 

Maak het jouw klanten zo makkelijk mogelijk

De gebruiksvriendelijkheid van jouw webshop is ontzettend belangrijk. Als een consument iets wilt bestellen, dan zijn belemmeringen ongewenst. Hiervoor moet de voorraad op de website up-to-date zijn, maar ook het bestelproces mag niet te ingewikkeld zijn. Een consument moet een product kunnen selecteren, in de winkelwagen plaatsen en de gewenste vervoeropties doorvoeren. Is dit allemaal in orde, maar krijg je de orderverwerking niet onder controle? Overweeg dan eens om jouw orderverwerking uit te besteden aan een fulfilmentpartner.

Maak het jouw klanten zo makkelijk mogelijk

Extra inzicht vanuit de portal

Door jouw webshop bestellingen uit te besteden aan een ervaren partner zoals Monta, ervaar je verschillende voordelen. Er wordt een koppeling aangelegd tussen jouw webshop en het magazijn van de fulfilmentpartner. Met de aangesloten portal heb jij realtime inzicht in de bestelprocessen. Je kunt zo vanaf iedere locatie en op ieder moment kijken hoe de bestellingen worden verwerkt. Waar nodig stuur jij bij en speel je in op de behoeftes van de klant. Je blijft altijd de concurrent voor en groeit nog harder!

Kies voor een fulfilment partner

Houd controle over de voorraad, sla de goederen op de juiste manier op, zorg dat klanten eenvoudig kunnen bestellen en verwerk ook de retouren correct. Kort samengevat zijn dat hele belangrijke factoren die het succes van jouw webshop bepalen. Wanneer jouw webshop flink aan het groeien is, kun je het overzicht verliezen. Is dit het geval? Besteed dan jouw orderverwerking uit aan een fulfilmentpartner. Krijg meer grip op de overige bedrijfsprocessen en benut de potentie van jouw webshop. Waar ligt het plafond? 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close