OndernemenPersoneel

De registratie van personeel, hoe doe je dat efficiënt?

Er zijn genoeg ondernemers die er niet aan moeten denken, maar wanneer het goed gaat in je bedrijf ontkom je er niet aan: het hebben van personeel.

Personeel in jouw bedrijf

Personeel in jouw bedrijf

Het hebben van personeel vergt de nodige aandacht. Op het moment dat je namelijk personeel aanneemt, moeten zij ervan uit gaan dat alles, op zowel financieel als administratief gebied, goed geregeld is voor hen. Als het goed is gaat een werknemer akkoord met arbeidsvoorwaarden waar zowel de werkgever als werknemer zich aan moeten houden. Goed personeel kan bepalend zijn voor de groei van een bedrijf. Om die reden is het des te belangrijk om professioneel zorg te dragen voor hen. Het is van belang dat alles gedegen geregeld en gepland is voor het personeel.

Personeelsplanning

Een werknemer die in loondienst werkt kiest hier vaak ook voor omdat het een bepaalde ‘zekerheid’ met zich meebrengt. Zo zijn de werkuren en dagen van tevoren besproken en is het ook duidelijk welke werkzaamheden er verricht moeten worden. Dit vergt de nodige aandacht voor een werkgever daar er veel tijd gaat zitten in personeelszaken op het moment dat er meer personeel aangenomen wordt. Deze zogeheten ‘personeelsplanning’ kan efficiënter en eenvoudiger geregeld worden via een personeelsplanning software. Op deze manier wordt het voor zowel het personeel als de werkgever inzichtelijk wanneer hij/zij moet werken. Ook zijn de verdiensten inzichtelijk door middel van deze software. Zo is het zichtbaar om de verdiensten in te zien van bijvoorbeeld een gewerkte shift. De gehele planning omtrent het personeel wordt hiermee geregeld. Handig bijvoorbeeld bij banen in bijvoorbeeld de horeca. Op deze manier wordt de aansturing van jouw personeel als iets vergemakkelijkt. Hierdoor kun je je richting op zaken die er echt toe doen namelijk: hard werken en omzet binnenhalen ;).

Controle en urenregistratie

Controle en urenregistratie

Bij de automatisering van de personeelsplanning hoort natuurlijk ook de verwerking van het aantal gewerkte uren oftewel het urenregistratie systeem. In de zorg wordt al decennia ‘s gewerkt met inklokken bij de start van een werkdag en uitklokken op het moment dat je werkdag erop zit. Dit gebeurde vroeger door middel van bijvoorbeeld een blokje die je op ‘aanwezig’ moest schuiven en vervolgens op ‘afwezig’ moest zetten wanneer je de werkplek verliet. Ook hier is digitalisering aan de orde namelijk: een automatisch inkloksysteem. Op deze manier kan ieder personeelslid zich digitaal aan en afmelden op een werkdag. Op deze manier voorkom je onduidelijk omtrent de gewerkte uren van personeel en wordt er enorm veel tijd bespaard.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close