LifestylePersoneelTips

Buiten aan het werk? Deze werkkleding mag niet ontbreken!

Werk jij eigenlijk het hele jaar in de buitenlucht? Dan krijg je te maken met wisselende weersomstandigheden. In de zomer kan de temperatuur flink oplopen en ’s winters is het vaak koud. Daarnaast valt er in de herfst en lente ook nog eens behoorlijk wat regen. Wanneer je buiten werkt, is het dan ook belangrijk om de juiste kleding te dragen. Maar welke kleding mag in dat geval niet ontbreken?

Werkbroek

Sommige mensen die buiten werken, dragen het hele jaar door een spijkerbroek. Dit kan nog zo lekker werken, maar het geniet niet de voorkeur. Nee, want wij raden jou aan om een werkbroek te dragen als je veel buiten werkt. Waarom? Omdat een werkbroek van beter materiaal gemaakt is dan een doorsnee (spijker)broek. Hij gaat langer mee en is daarnaast ook nog eens een stuk warmer. Zoek jij nog een geschikte werkbroek? Dan is een Havep werkbroek mogelijk wel iets voor jou.

Als je veel buiten werkt, is het verstandig om meerdere werkbroeken te kopen. Hierdoor kun je de broeken tussentijds wassen wanneer ze smerig zijn. Koop daarnaast niet alleen maar lange werkbroeken. Op koude dagen zijn lange broeken ideaal, maar in de zomers zijn ze vaak te warm. Een korte werkbroek mag dan ook niet ontbreken in het assortiment van een buitenwerker. Zit jij tijdens het werk voornamelijk op jouw knieën? Kies dan voor een werkbroek met kniebeschermers.

Jas

Werkjas

Wat voor een broek geldt, geldt eigenlijk ook voor een jas. Het klimaat in Nederland is namelijk nogal wisselvallig. De ene dag kun jij prima in een T-shirtje werken, maar de volgende dag is dit misschien wel veel te koud. Zorg er daarom voor dat je ook een goede jas koopt als je veel buiten werkt. Het is allereerst belangrijk dat een werkjas goed isoleert. Hierdoor heb jij het op de koude dagen toch warm. De jas moet daarnaast waterdicht zijn. De dag duurt namelijk wel heel erg lang wanneer jij ’s ochtends al compleet doorweekt bent. Betaal daarom liever iets meer voor een werkjas. In dat geval weet je namelijk zeker dat het een kwalitatieve jas betreft.

Werkschoenen

Buitenwerkers staan en lopen meestal veel op een dag. Daarom is het belangrijk om goed schoeisel te dragen. Kies altijd voor stevige schoenen, zodat jij geen last krijgt van jouw voeten. Uiteraard moeten de schoenen wel fijn zitten. Naast het comfort en de stevigheid moet je ook naar de veiligheid kiezen. Moet een schoen jouw voet ook beschermen? Kies dan voor een Emma werkschoen van Proforto. De werkschoenen van dit merk zijn namelijk voorzien van stalen neuzen. Hierdoor doet het geen pijn wanneer jij jouw teen stoot of er iets zwaars op jouw voet valt.

Handschoenen

De meeste mensen die buiten werken, werken veel met hun handen. Dit geldt bijvoorbeeld voor stratenmakers, maar ook voor hoveniers. Bij de meeste buitenberoepen is het dragen van handschoenen geen overbodige luxe. Werkhandschoenen hebben namelijk een aantal voordelen. Allereerst worden jouw handen niet vies wanneer jij ze draagt. Daarbij komt dat ze ook goed isoleren, waardoor jouw handen warm blijven op koude dagen. Uiteraard is een goede werkhandschoen ook waterdicht. Werk jij veel buiten? Vergeet dan geen goede handschoenen te kopen.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close