OndernemenTips

Hoe toon je goed leiderschap op het werk?

Leidinggevende zijn en goed leiding kunnen geven gaan niet één-op-één. Voor alle goede teamleiders, managers en bazen die er zijn, zijn er ook zat die er eigenlijk niet zo bijster goed in slagen. Natuurlijk leiderschap bestaat, dat kan in je zitten. Maar ben je gedoemd om een slechte leidinggevende te zijn als dit niet voor jou geldt? Nee, want ook leidinggeven is iets wat je kunt leren. We geven ter inspiratie een paar tips voor hoe je goed leiderschap toont op het werk.

Coachend leiderschap

Een positieve en activerende manier van leidinggeven is coachend leiderschap. Coachen als leidinggevende is een effectief middel om bijvoorbeeld talent te ontwikkelen, de betrokkenheid van medewerkers te vergroten en prestaties te verbeteren. Dit doe je onder andere door één-op-één sessies met medewerker in te plannen waarbij je specifiek aandacht schenkt aan de talenten en verbeterpunten van de medewerker. Je moedigt hem of haar aan om het beste uit zichzelf te halen, dus op een positieve en opbouwende toon.

Personal coach

Zie je in jezelf niet een geschikte coach voor je medewerkers? Dan kun je medewerkers de diensten van een personal coach aanbieden om te leren het beste uit zichzelf te halen. Maar dit kun je natuurlijk ook op jezelf betrekken. Misschien heb jij er ook wel baat bij om je te laten begeleiden door een personal coach, zodat je wél die coachende leidinggevende kunt worden die zijn of haar medewerkers op de beste manier weet te motiveren. Het is nooit te laat om te leren.

Goed leiderschap

Consequent zijn

Als leidinggevende zet je de lijnen uit. Je bepaalt de doelen en zorgt ervoor dat ze behaald worden. Je stelt ook de regels vast waar iedereen zich aan dient te houden. Zo is nu eenmaal de machtsverhouding. Daar is niets mis mee. Maar wat wél erg demotiverend kan werken voor medewerkers, is als jij als leidinggevende niet consequent bent. Afspraken gelden voor iedereen en doelen ook. Voor uitzonderingen moet echt een plausibele reden zijn, anders is het gevolg dat medewerkers net zo flexibel worden in het nastreven doelen en naleven van regels als jij ze in feite ‘leert’ door inconsequent te zijn.

Toon begrip

Medewerkers zijn ook maar mensen met hun eigen sores. Soms kunnen bepaalde zaken die spelen de prestaties van een medewerker beïnvloeden. Het loont niet om dan meteen boos te worden. Ga in gesprek met de medewerker in kwestie om te achterhalen wat er aan de hand is. Toon begrip voor zaken waar je medewerker mee zit. Net zoals jij dat zou willen van jouw baas. Werk samen aan een plan om op niet al te lange termijn voor verbetering te zorgen. Soms is er een time-out voor nodig voor een medewerker om zich weer opnieuw te kunnen opladen. Met deze aanpak kun je wel langdurig ziekteverzuim voorkomen, dus het is zeker ook in jouw voordeel.

Er zijn natuurlijk nog veel meer zaken die bijdragen aan goed leiderschap op het werk. Maar met deze zaken leg je al een hele goede basis om een leidinggevende te worden die geliefd is bij medewerkers én alle targets behaalt.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close