TechTips

Onopvallend beveiligingsmateriaal voor in het bedrijf

Beveiliging is een van de belangrijkste punten binnen het bedrijf. Met een goed werkend beveiligingssysteem kan je niet alleen de veiligheid van jouw goederen waarborgen, maar kan je ook de medewerkers beschermen. Er zijn tal van beveiligingsmaatregelen die genomen kunnen worden om risico’s te minimaliseren. In sommige situaties kan onopvallend beveiligingsmateriaal een geschikte optie zijn. In dit artikel bespreken we enkele mogelijkheden voor onopvallend beveiligingsmateriaal dat bedrijven kunnen overwegen om hun eigendommen en de veiligheid van werknemers te beschermen.

Verborgen camera’s

Beveiligingscamera’s zijn natuurlijk een van de bekendste opties wanneer men een pand wil beveiligen. Camera’s kunnen echter duidelijk in een ruimte zichtbaar zijn. Wanneer dit ongewenst is, en men streeft naar de onzichtbaarheid van het beveiligingsmateriaal, kunnen verborgen camera’s een goede optie zijn. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een spy camera. Een spy camera is een voorwerp dat in elk kantoor of andere ruimte te vinden kan zijn, zoals een luchtverfrisser, een wekkerradio of zelfs een pen, waar een kleine camera in is gebouwd. Zo kun je met een spy camera op een onopvallende wijze camerabeelden vastleggen.

Verborgen microfoons

Er zijn kleine verborgen microfoons die gebruikt kunnen worden om gesprekken in een kamer of ruimte op te nemen. Deze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om bewijsmateriaal te verzamelen in een lopend onderzoek. Met speciaal afluisterapparatuur kan je een telefoonnummer inprogrammeren dat automatisch wordt opgebeld wanneer het apparaat geluid detecteert. Daarnaast zijn deze apparaten in staat om geluidsopnames op te slaan. Zo kan je van een afstand meeluisteren wat er in een ruimte wordt besproken, maar kunnen ook andere verdachte geluiden worden vastgelegd. 

GPS trackers

GPS trackers kunnen worden gebruikt om de locatie van bepaalde voertuigen of andere belangrijke en waardevolle spullen te volgen. Deze apparaatjes zijn vaak klein en kunnen discreet worden geïnstalleerd zodat deze niet opvallen. 

Draadloze alarmsystemen

Draadloze alarmsystemen

Een alarmsysteem kan ook zeker niet ontbreken aan een goed beveiligd pand. Een draadloos alarmsysteem kan discreet worden geïnstalleerd zonder dat er kabels of draden nodig zijn. Deze kunnen worden aangesloten op een centraal alarmsysteem dat het beveiligingspersoneel of de politie waarschuwt in geval van inbraak of andere noodgevallen. 

Onopvallende beveiligingsmaterialen zijn echter niet in elke situatie geschikt. Wanneer je voor onopvallend beveiligingsmateriaal kiest, is het belangrijk om rekening te houden met dat dit mogelijk niet legaal kan zijn in bepaalde situaties of rechtsgebieden. Zorg er daarom dan ook altijd voor dat je de de toepasselijke wetten en voorschriften in acht neemt voordat je dergelijke maatregelen neemt. 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close