OndernemenPersoneelTips

Mooi gebaar naar je personeel: mokken bedrukken en andere leuke ideeën

Iets leuks doen voor het personeel: sommige bedrijven zijn er heel goed in, andere vergeten het vaak. Maar een leuke attentie op z’n tijd helpt voor medewerkers om zich gewaardeerd te voelen. Maar je kunt natuurlijk maar één keer per jaar een kerstpakket geven. Wat voor leuke dingen kun je nog meer doen voor je personeel? We zetten een aantal ideeën op een rijtje ter inspiratie.

Mokken bedrukken

Elke dag worden er op kantoor liters koffie en thee geconsumeerd door medewerkers. Bij sommige bedrijven hebben medewerkers een eigen mok die ze meegenomen hebben van thuis, en bij andere bedrijven is er een uniform servies waar men gebruik van kan maken. Maar zou het niet leuk zijn als iedereen dezelfde mokken maar dan met hun eigen naam erop zou hebben? Zo heeft iedereen zijn eigen mok en voelt iedereen zich gezien, gekend en gewaardeerd. Laat daarom mokken bedrukken met de namen van je medewerkers erop. En als je dat te ingewikkeld vindt, is een set mokken met je bedrijfslogo erop natuurlijk al ook leuker dan kale kopjes.

Andere drinkwaren bedrukken

Maar je kunt naast mokken natuurlijk ook nog andere drinkwaren bedrukken met de naam van je personeelslid en/of het bedrijfslogo. Wat te denken van bijvoorbeeld van een drinkfles met infuser voor alle medewerkers. Zo’n fles is bedoeld om water in te doen, waarna je in de infuser stukjes fruit kunt doen om gezond en vitaminerijk smaakje aan je water te geven. Daarmee bevorder je ook een gezonde levensstijl én een betere concentratie tijdens het werk, want water drinken is belangrijk voor het lichaam en het functioneren van de hersenen. Uiteraard kun je ook voor een drinkfles zonder infuser kiezen als je de kosten wat wilt drukken.

Iedereen een luxe chocoladereep

Iedereen een luxe chocoladereep

Je hóeft natuurlijk niet per se een gezonde levensstijl te stimuleren, althans: niet iedere keer. Iets lekkers wordt natuurlijk altijd gewaardeerd. Dus waarom koop je niet een keer voor alle medewerkers een luxe chocoladereep en plak je daar een bedankkaartje met een zelfgeschreven boodschap op? Het is een kleine attentie waar wel waardering uitspreekt die voor medewerkers zeker als een leuke opsteker zal voelen. Zeker in deze tijd van coronamaatregelen, waarin medewerkers zich moeten aanpassen om het bedrijf te kunnen blijven dienen, is dat een mooi gebaar om te maken.

VrijMiBo-pakket voor thuis

Zit je in een situatie waarin veel medewerkers thuis moeten werken in plaats van op kantoor? Dan missen collega’s vast het contact met elkaar wat onder normale omstandigheden veel intensiever zou zijn. Ook online is het mogelijk om een soort vrijdagmiddagborrel te organiseren, via een dienst als Zoom of Microsoft Teams, zodat men toch nog op een bepaalde manier als groep samen kan komen. Maar bij een borrel horen natuurlijk hapjes en drankjes. Stuur je medewerkers daarom een pakketje met wat drankjes en wat hapjes voor bij de online vrijdagmiddagborrel. Dat hoeft helemaal niets groots te zijn, het gaat om het idee.

Hopelijk biedt dat wat nuttige inspiratie om iets leuks te doen voor je personeel. Als het goed is, werken ze hard voor je, dus er is niets mis mee om eens wat extra’s te doen om je waardering te laten blijken.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close