Kantoor

Zo maak je een sfeervolle werkplek

Bij het inrichten van een werkplek denken we lang niet altijd na over de sfeer. We zetten een bureau, goede bureaustoel en pc neer en klaar zijn we. Maar wist je dat je in een prettige, sfeervolle omgeving veel productiever bent? Onderzoeken hebben dit ook aangetoond. De juiste sfeer is dus veel belangrijker dan je denkt. En dat geldt niet alleen voor je thuiswerkplek, maar ook voor op kantoor. Maar ja, hoe doe je dit nu precies? Natuurlijk kun je een interieur designer inhuren. Maar met onze tips kun je ook zeker een goede basis neerzetten.

Voldoende natuurlijk licht

We beginnen maar even met het belangrijkste punt: voldoende daglicht. Zorg ervoor dat je kantoor een ruime hoeveelheid natuurlijk licht heeft. Vermijd geblindeerde of getinte ramen. Is de ruimte wat donker? Kies dan voor lichte tinten op de muren en haal bijvoorbeeld de gordijnen weg en vensterbank leeg. Zo kan het licht beter naar binnen stromen. Eventueel kun je ook een lichtkoepel of daglichtkoker plaatsen.

De juiste verlichting

We gaan nog even door met licht. Ook de juiste verlichting is essentieel. Kies je voor de verkeerde soort verlichting, dan kan dit slecht zijn voor je ogen. Koop liever geen tl-verlichting. Tl-verlichting is weinig sfeervol. Bovendien is het onrustig voor je ogen. Belangrijk is natuurlijk wel dat je voldoende licht hebt om te kunnen werken. Een felle lichtbron is dus belangrijk op je bureau, maar ook weer niet te fel. En dat geldt ook voor je beeldscherm. Laat je hierover adviseren door een verlichtingsexpert.

Een duidelijk design

Een fraai ontwerp zet je neer door een duidelijke keuze te maken voor bepaalde materialen en kleuren. In ons voorbeeld is dit wit, zandkleur en hout met wat moderne designelementen. Denk dus na over wat je mooi vindt, maar vooral ook waar je je prettig bij voelt. Vind je het lastig om dit zelf te bedenken? Laat je dan inspireren door afbeeldingen op sites als pinterest, Google, homify en de diverse woon- en interieursites.

Maak ook een duidelijke keuze voor de stijl(en). Ga je voor een industrial look, of wil je juist een natuurlijke look mixen met moderne designelementen? De kantoormeubelen vormen natuurlijk een belangrijke blikvanger. Zorg er dus voor dat deze passen binnen je design en er echt uitspringen als element. Wil je een ruime keuze? Zoek dan even naar een aanbieder van complete kantoorinrichting om je goed te kunnen oriënteren.

Natuurlijke elementen

Last but not least: natuurlijke elementen zijn onmisbaar voor een fijne sfeer. Een mooie aparte plant in een grote hoge pot doet wonderen. Maar ook een paar bloesemtakken of een paar losse takken met veel blad in een hoge vaas zijn bepalend voor de sfeer. En los daarvan brengen ook natuurlijke materialen zoals riet, hout of kurk veel warmte en sfeer in een ruimte.

Less is more

Voor een spraakmakend design geldt vooral: less is more. Een paar unieke mooie items doen veel meer dan een kamer vol met spullen. Haal de ruimte zoveel mogelijk leeg en berg al je spullen op in een bureaublok of ingebouwde of onzichtbare kastenwand. Zo oogt de ruimte heerlijk rustig en leeg. Op die manier kun je ook veel beter werken. Kies voor een paar eyecatchers. Denk aan een mooie grote plant, een designbureau of een ruwe houten plank met wat fraaie design items boven je bureau.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close