BusinessTech

De cloud: een veilige plek voor uw bedrijfsgegevens?

In feite betekent werken in de cloud niets anders dan online werken aan bestanden. Het voordeel van werken in de cloud is dat u ook zonder internet kunt werken aan bestanden. Zodra u weer internetverbinding heeft wordt het document vervolgens gesynchroniseerd en bijgewerkt naar de laatste versie.

Overstappen naar de cloud

Voor het MKB kan het interessant zijn om (deels) over te stappen naar de cloud. Vaak wordt er dan de vraag gesteld of het de cloud veilig genoeg is voor het opslaan van gevoelige bedrijfsgegevens. Kiest u voor een cloud oplossing voor MKB zoals Exact Online dan worden gegevens altijd veilig opgeslagen. Hieronder noemen we een aantal voordelen van cloud gerelateerde oplossingen voor ondernemers:

  • Totaaloplossing: Geen loshangende elementen, maar één totaaloplossing zorgt voor veiligheid, snelheid en gemakkelijkheid.
  • Stabiel en snelheid: Er wordt redundant gewerkt wat betekent dat u geen last heeft als er iets uitvalt. U kunt altijd doorwerken aan uw bestanden.
  • Onafhankelijkheid: Uw bestanden zijn overal en altijd toegankelijk via het internet. Zonder internet kunt u ook gewoon offline doorwerken.
  • Schaalbaar: U kunt eenvoudig extra medewerkers toegang geven en opslag op- en terugschalen. U betaalt alleen wat u verbruikt.
  • Kostenbesparing: U weet wat de kosten zijn voor de service en software die je afneemt. Dit kun je eenvoudig meenemen in de begroting.
  • Backup in de cloud: Niet langer gebruik maken van externe harde schijven of usb sticks die kunnen beschadigen. Bestanden in de cloud zijn altijd beschikbaar.
  • Gereed voor de toekomst: Personeel wil steeds flexibeler zijn. Werken vanuit huis of een andere locatie. Richt je IT zodanig in dat deze manier van werken gemakkelijk gefaciliteerd kan worden.
Overstappen naar de cloud

Is het veilig?

Tegenstanders van het werken in de cloud zeggen vaak dat het onveilig zou zijn. Er wordt gesproken over hacks, maar dit gebeurt vooral bij public clouds. Als bedrijf zou je kunnen kiezen voor een private cloud als je werkt bedrijfsgevoelige data. Een andere keuze voor midden- en kleinbedrijf is Exact software. Exact is een onderneming die jarenlang ERP software ontwikkelt en verbeterd voor ondernemend Nederland en niets is belangrijker dan veilig werken in de cloud.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close