FinancieelOndernemenTechTech & InnovatieTips

Bitcoin zakelijk kopen; hoe werkt dat en waar kun je dat het beste doen?

Steeds meer bedrijven raken geïnteresseerd in een zakelijke investering in Bitcoins. Het is een keuze die zeer rendabel kan zijn mits dit overwogen gebeurt. Het handelen in Bitcoins (BTC) brengt uiteraard wel risico’s met zich mee aangezien er geen sprake is van een gegarandeerd rendement. De risico’s van het zakelijk kopen van Bitcoins kunnen wel beperkt worden als je enige kennis van zaken hebt. Dus als je weet waar je het beste Bitcoins zakelijk kunt kopen en hoe dit werkt. We zetten hieronder een aantal aandachtspunten voor je op een rijtje.

Belangrijk om te weten bij een zakelijke investering in Bitcoins

Hoewel een zakelijke investering in Bitcoins steeds aantrekkelijker lijkt te worden en steeds meer bedrijven deze stap dan ook zetten, is het nog altijd belangrijk om te beseffen dat het investeren hierin een bepaald risico met zich mee brengt. De BTC koers is sterk aan verandering onderhevig en kan stijgen maar ook dalen. Er kunnen dus situaties ontstaan waardoor je deze investering kunt verliezen. Het zakelijk kopen van Bitcoins is alleen verantwoord als je de investering kunt missen.

Hoe werkt het zakelijk kopen van Bitcoins?

Het zakelijk kopen en verkopen van Bitcoins doe je vanuit een wallet. Zoals de naam al aangeeft is een wallet een digitale portemonnee. Dit is de plek waar je de zakelijke Bitcoins kunt opslaan totdat het besluit genomen wordt om deze in te wisselen of te verkopen. De inhoud van deze wallets en alle Bitcoin transacties worden opgeslagen in een blockchain, een wereldwijde database. 

De eerste keuze die je moet maken om Bitcoins zakelijk te kopen, is welke wallet je gebruikt. Er is veel aanbod in dit soort platforms maar er zijn ook veel verschillen hierin met betrekking tot bijvoorbeeld de beveiliging. Het is dus van groot belang om te kiezen voor een wallet die betrouwbaar, goedkoop en veilig is. In dit opzicht is het goed om naar het aanbod van het Nederlandse bedrijf Bitvavo te kijken. Dit bedrijf heeft al een wallet op het handelsplatform geïntegreerd. Je hoeft geen wallet meer aan te laten maken maar je kunt meteen beginnen met het handelen in Bitcoins.

Overzichtelijk platform om de Bitcoin koers te bekijken

De Bitcoin koers is bepalend wat het beste moment is een Bitcoin zakelijk te kopen. De BTC koers kun je uiteraard op ieder gewenst moment bekijken en op basis hiervan de benodigde actie inzetten. Veel handelaren maken de keuze om Bitcoins zakelijk aan te schaffen als de koers aan het stijgen is maar het is ook een overweging waard om dit juist te doen als deze koers aan het dalen is of in een dip zit. Veel handelaren zien dit als een meer rendabele keuze. 

Praktische tip na het zakelijk kopen van Bitcoins

Veel zakelijke investeerders zien de aankoop van Bitcoins als lange termijn investering. Het is in dat geval helemaal niet nodig om dagelijks naar de koers te kijken en hierdoor in de stress te raden als je een dalende lijn ziet. Dalen in een koers van een digitale munteenheid (correcties) komen regelmatig voor en kunnen best een iets langere periode duren. Het wordt zelfs aangeraden om de koers slechts een keer per dag te bekijken of dit zelfs een keer per week te doen. Het kan je veel rust geven. Je bent immers aan het beleggen met Bitcoins en bent géén daytrader. Hier zit een groot praktisch verschil tussen.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close