Kantoor

Is jouw kantoor toe aan een opfrisser? Deze 3 tips helpen je op weg!

Nu de kantoren en werkplekken weer volstromen met mensen, valt het je misschien wel op dat het totale plaatje niet meer zo up-to-date is als dat je graag zou willen. Misschien zijn een aantal meubels aan vernieuwing toe, oogt het geheel nogal kil en kaal en zit iedereen in zijn of haar eigen hokje. Kortom, er is tijd voor een nieuwe lik verf. Maar waar begin je?

Om je een eind op weg te helpen, hebben we een aantal tips voor je verzameld. Zo kun je binnen mum van tijd aan de slag met het updaten van de werkplek!

#1 Ruimtelijk, gezellig en ergonomisch

Afhankelijk van de beschikbare ruimte heb je natuurlijk veel mogelijkheden. Echter is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat het kantoor goed aanvoelt, zodat het werken ook een stuk prettiger is. Daarom wil je ervoor zorgen dat jouw kantoor niet overvol staat met meubels.

Om dit probleem te kunnen tackelen, kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van ‘blokken’. Hierbij kun je een aantal bureau’s bij elkaar zetten, waardoor meerdere mensen bij elkaar kunnen zitten zonder dat ze meteen bij elkaar op de lip zitten. Dit kan ook bevorderlijk zijn voor de sfeer op de werkvloer, omdat het wat losser aanvoelt.

Als laatste raden wij altijd aan om genoeg aandacht te besteden aan het ergonomisch maken van de werkomgeving. Denk hierbij aan verstelbare bureau’s, bureaustoelen die de rug goed ondersteunen en zelfs bartafels waar je staand aan kunt werken.

#2 Zorg voor groen en kleur op jouw werkplek

Zorg voor groen en kleur op jouw werkplek

Wellicht is jouw kantoor al flink opgeknapt, maar veel traditionele plekken staan bol van de hoeveelheid grijs. Dat stoffige uiterlijk zou natuurlijk verleden tijd moeten zijn anno 2022. En wat werkt er nou beter tegen een saaie werkplek dan de benodigde hoeveelheid kleur en planten?

Veel bedrijven hebben een eigen huisstijl, en dit hoeft niet beperkt te blijven tot alleen de website of een visitekaartje. Ook de binnenkant van jouw werkplek is hier namelijk een belangrijk onderdeel van. Een muur met de frisse blauwe kleur, het logo van jouw bedrijf op de muur en de nodige LED verlichting om dit mooi uit te lichten: Je zou er versteld van staan wat het effect hiervan kan zijn.

Ook planten kunnen een goede bijdrage leveren bij het opknappen van jouw kantoor. Hierbij is het belangrijk dat je de hoeveelheid hiervan verdeeld over de gehele oppervlakte, zodat je overal een beetje groen in de buurt hebt. Dit kun je ook mixen met kleurrijke bloemen, zodat je meteen twee vliegen in één klap slaat.

#3 De juiste verlichting doet wonderen!

Om de kwaliteit van jouw werkplek hoog te houden, wil je natuurlijk ook beschikken over verlichting die hierop aansluit. Daarom raden we je aan niet alleen te kijken naar de plaatsing van het licht, maar ook welke lampen je gaat gebruiken. Hiervoor zijn twee zaken waar je rekening mee moet houden:

Het eerste element is de Lumen van een lamp. Aan de hand hiervan kun je namelijk bepalen of je genoeg licht hebt. Het is namelijk belangrijk dat je altijd voldoende zicht hebt, zodat je je optimaal kunt focussen op het werk. Een mooi voorbeeld hiervan zijn inbouwspots die al snel een afstand van 2,5 meter goed kunnen overbruggen.

Het tweede element is de kleurtemperatuur, ook wel bekend als Kelvin. Hierbij wil je namelijk minimaal voor 2700-2900 Kelvin gaan, zodat je fijn warm wit licht hebt. Eventueel kun ook kiezen voor neutraal wit licht (4000K), deze tint helpt beter bij het bewaren van focus.        

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close