DuurzaamheidKantoor

Duurzaam ondernemen met zit-sta bureaus

Het creëren van een gezonde werkomgeving en duurzame werkplek is ontzettend belangrijk. Zeker medewerkers die de hele dag aan een bureau zitten verdienen wat extra mogelijkheden om hun lichaam gezond te houden. De nieuwste ontwikkeling zijn de zit sta bureaus: dé manier om jouw medewerkers gezond te houden en een duurzame werkomgeving in te richten.

Nadelen zittend werken

Veel medewerkers die de hele dag zittend werken (ook wel sedentair gedrag genoemd) krijgen sneller te maken met gezondheidsklachten. Niet alleen wordt er op het werk de hele dag gezeten, ook wordt er na kantooruren vaak weinig bewogen. Vanuit het werk wordt er vaak met de auto of het openbaar vervoer naar huis gereden, en wordt er ‘s avonds lekker op de bank ontspannen. Het resultaat is dat er vaak gemiddeld meer dan 10 uur op een dag gezeten wordt: en dit brengt gezondheidsrisico’s met zich mee.

Gevaren van zitten

Hoewel je het in eerste opzicht misschien niet zou denken, brengt zitten dus best een aantal gevaren met zich mee. Bij het zitten worden spieren (zoals de beenspieren, de grootste spieren van het lichaam) niet gebruikt. Wanneer dit soort spieren niet gebruikt worden worden vet en suiker minder snel opgenomen in het bloed, wat weer resulteert in een verhoogd risico op hart- en vaatziekten of zelfs de ontwikkeling van diabetes of kanker. Daarnaast zorgt het langdurig zitten voor een flinke belasting op de wervelkolom wat weer tot ernstige rugklachten kan leiden. Het zit sta bureau is de oplossing tot dit probleem.

De zit sta werkplekken

Zit sta bureaus

Helaas worden de innovatieve zit sta bureaus nog te vaak alleen aan medewerkers met medische verklaringen gegeven: en dit levert problemen op. De zit sta bureaus hebben namelijk een ontzettend positieve invloed op de gezondheid van de werknemers, gezien er niet meer de hele dag gezeten wordt. Wanneer het zitten afgewisseld kan worden met staan kan de tijd die er normaliter gezeten wordt enorm gereduceerd worden. 

De zit sta bureaus in de praktijk

Hoewel het staand werken langzaam opgebouwd moet worden kan het uiteindelijk tot veel betere resultaten leiden. Het staand werken lijkt de werknemers een goed gevoel te geven en voor een verbeterde en gezondere fysieke en mentale staat te zorgen. Dit zorgt op zijn beurt weer voor een verhoogde productiviteit, een verbeterde stofwisseling en een verhoogde focus.

De duurzame zit sta bureaus brengen dus niet alleen gezondheidsvoordelen met zich mee, maar kunnen ook voor een hogere productiviteit op de werkvloer zorgen. Ook op deze manier kun je binnen je onderneming bijdragen aan een stukje duurzaam ondernemen én voor gezonde en actieve medewerkers zorgen! Zo zorg je nog eens voor een leuk kantoor en een fijne werkomgeving.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close