BusinessOndernemenPersoneelTips

Hoe executive search uw bedrijf kan helpen groeien

Bent u op zoek naar de beste personen voor die ene functie? En krijgt u de juiste kandidaat maar niet te pakken? Dan is het aan te raden om eens te kijken naar de mogelijkheden van executive search. Met executive search besteed u de zoektocht naar de perfecte kandidaat uit nadat u alle eisen en wensen op een rijtje heeft gezet. Een selecte groep wordt aan u voorgesteld waarna u zelf de uiteindelijke beslissing neemt. Door een persoonlijke begeleiding en een eigen contactpersoon weet u precies waar u aan toe bent en hoe ver het proces gevorderd is. Heeft u de juiste kandidaat gevonden? Dan is dat natuur heel erg prettig. Zo niet, dan vindt er een grondige evaluatie plaats om teleurstellingen in de toekomst te voorkomen. Een zeer persoonlijke aanpak dus met tal van voordelen.

Wat is executive search

Executive search is een dienst van professionele bedrijven die gericht zoeken naar de perfecte kandidaat voor een functie. De kandidaten zijn vaak niet op zoek naar ander werk, maar door ze actief te benaderen wordt gepoogd de juiste mensen binnen te halen. Met een persoonlijke benadering worden vaak de grootste successen behaald, dus de executive search richt zich op een persoonlijke selectie. Na een uitgebreid intakegesprek worden alle eisen en wensen op papier gezet zodat duidelijk is welke functie ingevuld moet worden en wat de werkcultuur van uw onderneming is. Vervolgens wordt gekeken naar de beste personen die aan u voorgesteld gaan worden. U maakt uiteindelijk zelf de keuze of dit ook daadwerkelijk de juiste kandidaat is.

De vele voordelen van executive search

De vele voordelen van executive search

Doordat executive search bureaus echt de diepte in gaan en alles te weten willen komen over het bedrijf, weten ze zeker dat ze de juiste kandidaat zullen selecteren die ook past bij uw bedrijf. Bovendien vissen executive search bureaus niet in dezelfde vijver als uitzendbureaus waardoor zij zich richten op een specifieke markt. De kandidaten hebben geen andere sollicitatieprojecten lopen en bovendien kiezen ze door de persoonlijke begeleiding echt voor de functie en het bedrijf. Zo weet u zeker dat u unieke kandidaten voorgesteld krijgt perfect passen binnen uw bedrijf of onderneming.

Bent u dus op zoek naar kandidaten voor een specifieke vacature of voor een vacature die lastig op te vullen is? Twijfel dan niet langer en neem eens een kijkje binnen de vele mogelijkheden die executive bureaus u kunnen bieden. Laat de juiste kandidaat voor u selecteren en krijg tijdens het hele proces de nodige begeleiding. De persoonlijke aanpak zal gegarandeerd zijn vruchten afwerpen aangezien er specifiek gezocht gaat worden naar de beste persoon die past bij de functie maar ook binnen uw bedrijf. Geniet van de persoonlijke aanpak en mogelijkheden en kies voor executive search.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close