BusinessFinancieelKantoorOndernemenTips

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen voor een bedrijfspand?

Wil je een bedrijfspand kopen? Dan moet je met een flinke zak geld over de brug komen. Sommige bedrijven kunnen een nieuw pand met eigen vermogen financieren, maar dat geldt lang niet voor iedere onderneming. Als je niet over voldoende eigen geld beschikt, betekent dit niet dat je geen bedrijfspand kunt kopen. Je kunt namelijk ook zakelijk vastgoed financieren met behulp van een hypotheek. Voordat je zo’n financiering afsluit, wil je ongetwijfeld eerst weten hoeveel je kunt lenen. Daarom geven wij jou hieronder tekst en uitleg over een zakelijke hypotheek.

Bereken hoeveel je kunt lenen

Als je een bedrijfspand op het oog hebt, zoek je eerst uit of alles financieel haalbaar is. Heb je een lening nodig? Bereken dan hoeveel je kunt lenen. Dit kun je doen door er zelf allerlei berekeningen op los te laten, maar dan is de kans groot dat je een fout maakt. Hierdoor kan er een verkeerd beeld ontstaan. Daarom raden wij je niet aan zelf te berekenen hoeveel geld je kunt lenen. Gelukkig kun jij je hiervoor tot een geldverstrekker richten. De meeste geldverstrekkers maken gebruik van handige tools, waardoor je binnen de kortst keren weet hoeveel geld je kunt lenen.

Waar wordt de hoogte van de lening op gebaseerd?

Sommige ondernemers denken dat zij standaard het geldbedrag kunnen lenen dat zij nodig hebben, maar dat is niet het geval. Geldverstrekkers willen het risico dat de lening niet terugbetaald wordt namelijk tot en minimum beperken. Daarom analyseren zij de financiële gegevens van jouw bedrijf eerst voordat ze jou een aanbod doen.

Dien je online een aanvraag voor een zakelijke hypotheek in? Dan moet je bijvoorbeeld de bij- en afschrijvingen van jouw bedrijf uploaden. Daarnaast vragen de meeste geldverstrekkers vaak naar de jaarrekening van jouw onderneming. Op basis van deze financiële gegevens ontvang je vervolgens een vrijblijvend aanbod. Wanneer je akkoord gaat, moet je vaak nog aanvullende documentatie aanleveren. Als dit eenmaal gebeurd is, kun je het contract tekenen en heb je een zakelijke hypotheek afgesloten.

Leen niet meer dan je nodig hebt

Leen niet meer dan je nodig hebt

Een veelgemaakte fout bij zakelijke hypotheken is dat ondernemers meer geld lenen dan zij nodig hebben. Helaas wordt dit niet door ieder bedrijf als een probleem gezien. Financieel gezien is het alleen niet aantrekkelijk om te veel geld te lenen. Waarom niet? Omdat je bij een zakelijke lening altijd rente betaalt over het gehele bedrag. Hoe meer geld je leent, des te meer je onderaan de streep afdraagt aan rente. Hierdoor kan jouw zakelijke hypotheek onnodig duur worden. Bereken daarom altijd eerst hoeveel geld je nodig hebt alvorens je een lening aanvraagt. Op deze manier voorkom je zeer waarschijnlijk dat jouw lening onnodig hoog uitvalt.

Kies de juiste looptijd

Naast de rente zakelijke lening raden wij jou ook aan naar de looptijd te kijken. Voor een zakelijke lening geldt een maximale looptijd van 60 maanden. Als je iedere maand keurig aflost, heb je het geleende geld na deze periode terugbetaald. Voordeel van een lange looptijd is dat jouw maandlasten relatief laag zijn dan bij een kortere looptijd. Toch heeft dit ook nadelen. Je betaalt namelijk over een langere periode rente dan bij een lening met een kortere looptijd. De maximale looptijd staat bij de meeste geldverstrekkers vast, maar je kunt deze wel verkorten. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een looptijd van 3, 6, 9, 12, 24, 36 of 48 maanden. Maak nooit lukraak een keuze, maar denk altijd goed na over de beste looptijd voor jouw zakelijke hypotheek.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close