BusinessOndernemenVastgoed

Een kantoorpand verhuren: hier moet je rekening mee houden

Investeren in kantoorpanden is een manier om meer uit je vermogen te halen. In dat opzicht is het goed om te weten wat er allemaal mee mogelijk is. Ook is het goed om te weten waar je dan precies op moet letten. Er komen namelijk ook wel enkele verplichtingen bij kijken. Om niet voor verrassingen te staan wanneer je eenmaal bezig bent met verhuren, is het slim om vooraf alles goed in kaart te brengen. De volgende punten zijn dan alvast goed om langs te lopen.

Het maximale uit de energievoorziening halen

In de eerste plaats is het belangrijk dat je de potentiële huurders ook echt iets te bieden hebt. Vaak is dat meer dan alleen een kale ruimte bieden. Zo moet je bijvoorbeeld ook zorgen voor goede voorzieningen. Denk dan in de eerste plaats aan energie. Natuurlijk wil je daar wel de best mogelijke deal uit slepen. Dat doe je door energielabel offertes te vergelijken. Dit helpt je om het allerbeste uit de mogelijkheden te halen. Daar ben jij als verhuurder blij mee, maar daar zijn ook je huurders zeer blij mee. Dit maakt de kansen een stuk groter.

Een rechtsgeldig contract opstellen

Verhuurcontract kantoorpand

Ook de vorm en inhoud van het contract zijn aan regels gebonden. Zo is een huur vaak voor 10 jaar. Waarbij bepaalde opzegtermijnen worden gehanteerd. Het is dus belangrijk dat dit op de juiste wijze wordt geregeld. Zoals ook bescherming voor de huurder moet bestaan wanneer jij besluit het pand tussentijds door te verkopen wanneer je er winst op kunt maken. Het zijn zaken die je goed moet vastleggen om moeilijke en onnodige situaties te voorkomen. Op die wijze haal je er voor alle partijen het meeste uit. Dat is precies wat je wilt bereiken natuurlijk.

De beste optie voor verhuur vinden

Wanneer je je bedrijfspand gaat verhuren, is het slim om dit aan te pakken op een manier die vergelijkbaar is met verkopen. Dat betekent dus bijvoorbeeld dat je een makelaar hiervoor in de arm neemt. Je wilt de best mogelijke partij vinden om aan te verhuren. Zaken zoals een faillissement en dergelijke wil je natuurlijk niet meemaken bij je huurders. In dat opzicht is het dus slim om de kennis van experts erbij te betrekken. Dat geldt zeker wanneer je nog niet veel ervaring met het verhuren hebt. Dit kan je altijd veel opleveren.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close