BusinessOndernemenTipsZZP

Private lease ZZP`er

Voor ZZP’ers is private lease een interessante manier van autorijden. Een private lease contract heb je tegen lage aanschafkosten. Je rijdt meteen in een nieuwe auto die representatief is voor je bedrijf. Eventueel kan je een auto met reclame laten afdrukken

als het te verwijderen is na het lease gebruik. Hoe werkt private lease voor een ZZP’er? Een normaal leasecontract voor een niet ZZP’er word privé afgesloten. Er is geen sprake van bijtelling en je bent prive aansprakelijk voor het voldoen van de betaling. Bij een private lease constructie is er geen bijtelling van toepassing. Wil je meer weten over dat verschil, lees dan het volgende artikel over zakelijk of private lease.

Toetsing jaarcijfers

Wanneer is als ZZP’er een leasecontract aanvraagt is het belangrijk dat je kan aantonen dat er een vaste geldstroom binnenkomt. Eigenlijk de private lease aanbieder overtuigen dat je aan de betalingsverplichtingen kunt voldoen. Er vindt dus vrijwel altijd een toetsing plaats van je financiële situatie als ZZP’er. Over het algemeen zijn de jaarcijfers van drie boekjaren voldoende om de toetsing te kunnen doen. Ben je een starter of heb je geen jaarcijfers, dan kan private lease als zelfstandige een uitdaging zijn.

Aanbetaling of garantstelling

Toch is het ook zonder jaarcijfers mogelijk om een private lease contact af te sluiten als ZZP’er (al is het wel lastiger). De lease maatschappij zal vragen naar meer zekerheid. Dit kan door middel van een aanbetaling of een garantstelling. Het voordeel van een aanbetaling is dat het leasebedrag verlaagd wordt, waardoor je sneller door de toetsing zal komen. Eventueel kan iemand anders garant staan voor de betaling. Dit kan een partner of familielid zijn.

Best private lease deal

Best-private-lease-deal

Ben je opzoek naar een private lease deal? Dan kan het lonen om beste private lease maatschappijen te vergelijken. Kijk even op Autonomer voor een zeer uitgebreide private lease vergelijker met de scherpste deals. Hier kun je veel zakelijke auto modellen met elkaar vergelijken en vervolgens de deal op je eigen wensen afstemmen. Configureer de auto naar wens of scrol door de al aanwezige modellen.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close