BusinessTech & Innovatie

Drone piloot worden: zo doe je dat

Drones worden tegenwoordig voor steeds meer verschillende zaken gebruikt. Films, video producties en commerciële doeleinden zijn maar een paar voorbeelden van toepassingen van de beelden van een drone. Maar het maken van deze beelden met een drone komt met best een aantal vereisten; en dat betekent dat steeds meer mensen op zoek gaan naar een drone piloot. Een geweldig toffe baan waar je iedere keer weer voor een andere uitdaging komt te staan; en daarnaast een functie waar op dit moment ontzettend veel vraag naar is. Maar hoe word je nu een drone piloot? We hebben het voor je uitgezocht!

Wat is een drone piloot?

In vacatures voor een drone piloot zie je vaak een combinatie van beroepen terug komen. Een video editor die ook het camerawerk met een drone doet bijvoorbeeld. En dit soort jobs vragen om de skills van een drone piloot: de bestuurder van een drone. Gezien er meerdere types drones zijn zijn er natuurlijk ook verschillende type drone piloten. Zo heb je de civiele drone piloot maar ook de militaire drone piloot: een drone piloot die de drone voor militaire doeleinden bestuurd.

Hoe word je een drone piloot?

Om jezelf drone piloot te mogen noemen moet je allereerst een drone opleiding volgen. Deze opleiding is speciaal ingericht voor degenen die naast hun ‘originele’ beroep (cameraman, video editor, werktuigbouwkundige en ga zo maar door) ook de titel drone piloot willen kunnen dragen. Tijdens deze opleiding leer je hoe je een drone bestuurd, welke mogelijkheden en beroepen er zijn (militaire doeleinden, commerciële doeleinden of civiele doeleinden zoals het ontdekken van files of klimaatonderzoek) en aan welke wet-en regelgeving er voldaan moet worden. De toepassingen voor drones worden steeds breder, dus er is altijd wat te leren.

De werkzaamheden van een drone piloot

Drone

Na de opleiding tot drone piloot kun je verschillende werkzaamheden uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het maken van filmopnames voor tv, film of andere promotionele doeleinden. Het vervoeren van goederen, het maken van drone vluchten voor militaire doeleinden, beveiligingswerk (vooral bij grote evenementen), het uitvoeren van inspecties of het onderzoeken van moeilijk bereikbare locaties.

De verdiensten

Nieuwsgierig naar de verdiensten van een drone piloot? Helaas kunnen we hier geen concreet antwoord op geven: de verdiensten verschillen natuurlijk per toepassing. Zo zijn er opdrachten voor freelance drone piloten voor gemiddeld zo’n 400 euro per dag, en liggen de maandelijkse salarissen tussen de 1.800 en 5.000 euro per maand.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close