FinancieelVastgoed

De nummer één beleggingskans die wél rendeert

Als we momenteel de krant openslaan of het journaal kijken dan kunnen we niet anders dan concluderen dat we niet in een economische toptijd leven. Beurzen zakken massaal in en crypto munten staan er ook al niet al te best voor. De oorzaak is natuurlijk niet in één zin te vatten, maar door een aantal mondiale crisissen worden we natuurlijk niet bepaald geholpen. Maar als optimisten gaan we niet mee in deze neerwaartse spiraal, we kijken graag naar de plekken waar nog wel kansen liggen. Welke dat zijn? Wij verklappen ze graag.

Het komt vast goed

Jarenlang was het de heilige graal om te investeren in vastgoed. Of het nu studentenhuizen, kantoorgarages of gewoon woningen waren. Door de lage hypotheekrente, hoge vraag naar (huur)woningen en enorme huurprijzen was het op de kop kunnen tikken van een vastgoed object gegarandeerd een investering die ging renderen. De overheid kreeg hier lucht van en heeft hier vervolgens maatregelen getroffen.

Zo zijn er gemeenten waar regels omtrent beleggingsvastgoed en de wetgeving hieromtrent behoorlijk scherper zijn geworden. Ook zijn belastingen verhoogd en er lijken nog meer regels aan te komen. Het zelfstandig starten met investeren in deze sector is dan ook onaantrekkelijker geworden. Want naast deze nieuwe regels blijft het zijn van huurbaas natuurlijk ook een vak apart. Klagende huurders en VVE-vergaderingen; daar heeft niet iedereen zin in. Maar wat gaan we dan doen?

Toch vastgoed!

Toch vastgoed!

Zoals we al zeiden lijkt het vertrouwen in de mondiale beurzen en crypto ook echt even goed verdwenen. Vastgoed blijft daarom een interessante sector. Wij gaan hierbij dan voor de optie van beleggen in plaats van investeren. Het beleggen in vastgoed is een soort van win-win situatie; Wel de lusten maar niet de lasten van het rendement op vastgoed. Doordat je het hele proces -van vastgoed kopen tot vastgoed onderhouden- uitbesteed, kun jij gewoon doen waar je goed in bent. Professionals spotten kansen en kopen die op, dit doen ze met het belegde geld wat jij hebt geïnvesteerd. Hierdoor heb jij een interessant rendement door je belegging in deze koersvaste sector maar niet het gedoe wat hiervoor nodig is.

Kortom, de vastgoedsector blijft reuze interessant om je zuurverdiende geld in te investeren. Wellicht niet meer om zelf pandjesbaas te worden, maar door te kiezen voor de vorm van beleggen. Dit gaat je tijd schelen, en gaat toch een leuk rendement opleveren. Zonder dat jij ten prooi valt aan alle mondiale schommelingen en invloeden van buitenaf.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close