BranchesMarketingOnlineOnline Marketing

Geld verdienen met bloggen: 6 mogelijkheden

Steeds meer mensen willen op een laagdrempelige, flexibele manier hun geld kunnen verdienen. Dat kan op verschillende manier. Een nuttig instrument dat hiervoor gebruikt wordt is het schrijven van blogs. Geld verdienen met bloggen is heel goed mogelijk als je goed kunt schrijven, maar het gebeurt natuurlijk niet automatisch. Wij zetten een aantal mogelijkheden op een rijtje voor je geld kunt verdienen met bloggen.

Affiliate marketing

De meest voorkomende manier om geld te verdienen met bloggen is affiliate marketing. Dat zijn partnerprogramma’s waar je je bij kunt aansluiten. Je moet dan een eigen blog hebben waarop je links naar een bedrijf, product of dienst kunt plaatsen. In Nederland kun je dit soort samenwerkingen bijvoorbeeld aangaan met Bol.com. Je krijgt een commissie voor elke bezoeker die jij doorstuurt naar hun website en daar ook een aankoop doet. Affiliate links kun je ook krijgen via bemiddelingsbureaus als Affiliate4you, Daisycon, en Zanox.nl. Klik op de link voor meer affiliate marketing tips.

Advertorials

Je kunt ook geld verdienen met het schrijven van advertorials. Dat zijn in feite gesponsorde verhalen waarin een product of dienst onder de aandacht gebracht wordt. Je doet dit dan in een opdracht van een bedrijf of organisatie. Je schrijft een blog dat past op jouw eigen website of een andere website, maar wel duidelijk in opdracht geschreven is. Het is redelijk normaal om boven of onder het artikel te vermelden dat het om een samenwerking gaat.

Aanmelden bij bloggersplatformen

Het vinden van adverteerders die jou willen betalen om op jouw blog te adverteren is niet gemakkelijk als je het geheel op eigen kracht moet doen. Daarom zijn er platformen en netwerken opgestart waar je jouw blog kunt aanmelden om adverteerders te vinden. Populaire voorbeelden hiervan zijn Hulc, Linkpizza en Bloggerslijst. Die kopen dan links, posts of reviews in bij de aangesloten websites.

geld verdienen met bloggen

Google Adsense

Google zou Google niet zijn als ze zelf niet ook een programma voor adverteren zouden hebben. Ze zijn er toonaangevend waar het online marketing betreft. Met hun dienst Google Adsense kun je je website openstellen voor advertenties van relevante bedrijven. Google vult deze advertenties dan zelf op een passende manier in. Jij krijgt betaald per klik van een bezoeker van je blog naar de adverteerder.

Bannering

Je kunt natuurlijk ook je website op een andere manier gebruiken om geld te verdienen dan het plaatsen van links naar producten of diensten in je teksten. Maak ruimte op je website voor grafische reclame-uitingen in de vorm van banners. Een klik op zo’n banner leidt naar de website van de adverteerder. Gebruik dit echter met mate. Wanneer je je hele site vol zet met banners, gaan bezoekers zich hieraan ergeren en komen ze mogelijk niet meer terug. Dit geldt met name voor banners waar beweging in zit, want die kunnen erg de aandacht afleiden van je content.

Textbroker

De meest laagdrempelige manier om aan opdrachten te komen, is via een website als Textbroker. Hierop plaatsen bedrijven opdrachten die jij kunt oppakken. Je verdient er niet veel geld mee, omdat Textbroker er zelf natuurlijk ook nog een flinke commissie op pakt, maar het is wel een manier om snel aan het werk te komen met schrijven. Wanneer je je inschrijft, moet je eerst onbetaald een kleine tekstopdracht doen, zodat Textbroker kan bepalen op welk niveau je schrijft. Binnen Textbroker bestaan er drie soort opdrachten: algemene opdrachten die door iedereen geclaimd kunnen worden, opdrachten die gedeeld worden in groepen waar je je bij kunt aansluiten en als je goed je best doet, bestaat ook nog de kans dat je direct een opdracht aangeboden krijgt van een klant van Textbroker. Over het algemeen kun je met opdrachten in een groep net wat meer verdienen dan met de algemene opdrachten, maar het meest verdien je aan een directe opdracht.

Onderschat het niet

Er zijn dus verschillende methodes om geld te verdienen met bloggen. In alle gevallen geldt dat je echt niet vanaf het begin meteen je brood ermee kunt verdienen. Idealiter ontwikkel je een vaste klantenschare waar je regelmatig opdrachten voor kunt uitvoeren. In veel gevallen is het ook nodig om je eigen blogwebsite op te starten. Daar zit best wat werk in, zeker ook omdat een goed gevulde website vaak het meest succes heeft. Ook moet je actief een publiek proberen te vinden, bijvoorbeeld door veel actief te zijn op social media in naam van je blogwebsite. Het kan ook zeker geen kwaad om samenwerkingen met andere bloggers aan te gaan om elkaars website te promoten. Zo vergroot je immers je eigen bereik en daarmee ook de kansen om geld te verdienen aan het bloggen. Die kansen zijn er namelijk zeker, maar onderschat niet de hoeveelheid werk en tijd die je in het bloggen moet steken om er een substantieel inkomen aan over te houden.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close