BusinessFinancieelOndernemenTips

Een zakelijke lening of zakelijk krediet aanvragen? Dit moet je weten!

Een van de belangrijkste tips van succesvolle ondernemers: durf te ondernemen! Onze cultuur is over het algemeen behoorlijk risicomijdend. Heel anders dan bijvoorbeeld in de Verenigde Staten, waar ondernemers sneller kansen durven te grijpen. Wil je je onderneming laten groeien, en kansen kunnen pakken zodra deze zich voordoen? Hoewel het heel goed is om je je bewust te zijn van de risico’s, kun je door het afsluiten van een bedrijfsfinanciering ook hele mooie dingen bereiken met je onderneming. Wij nemen je mee in de wereld van zakelijk krediet, zakelijke lening en de risicoschatting door geldverstrekkers.

Een zakelijke lening vs. een zakelijk krediet

Heb je extra zakelijk vermogen nodig, dan kun je kiezen tussen twee soorten bedrijfsfinancieringen. Ten eerste is er de zakelijke lening. Het is het beste hiervoor te kiezen als je een grote, eenmalige investering wil gaan doen. Je krijgt het afgesproken bedrag in een keer op je rekening gestort. Je weet precies waar je financieel aan toe bent doordat de looptijd, rente en aflossing vast worden gesteld bij het afsluiten.

Een andere optie is te kiezen voor een zakelijk krediet. Dit komt vooral van pas als je tijdelijk een liquiditeitsprobleem moet overbruggen of extra werkkapitaal nodig hebt. Een zakelijk krediet is flexibeler dan een lening. Je krijgt een rekening met daarop een bepaald bedrag. Je kunt naar wens bedragen aflossen en opnemen. Van opgenomen bedrag los je maandelijks een deel af, maar dit kun je ook weer opnemen. Alleen over bedragen die je ook daadwerkelijk opgenomen hebt, betaal je rente.

Aandachtspunten bij het afsluiten van een bedrijfsfinanciering

Aandachtspunten bij het afsluiten van een bedrijfsfinanciering

Ben je op zoek naar een zakelijke financiering, dan is het belangrijk om vooraf goed te weten waar je financieel aan toe bent. Je moet de lening immers zonder problemen terug kunnen betalen. De kosten van een financiering zijn afhankelijk van diverse zaken. Hierbij gaat het onder andere om de looptijd, de hoogte van de rente, het type aflossing en de afsluitprovisie. Daarnaast is het goed om ook te kijken naar de overige voorwaarden. Soms is het bijvoorbeeld niet mogelijk een zakelijke lening versneld af te lossen zonder hiervoor een boete te hoeven betalen.

De aanvraag en het afsluiten van een bedrijfsfinanciering doe je gemakkelijk en snel online. De online aanvraag van bijvoorbeeld een zakelijk krediet bij Floryn kost niet meer dan twee minuten, en je kunt al binnen 24 uur de beschikking hebben over het krediet.

De risicoschatting door de geldverstrekker

Geldverstrekkers willen een goede inschatting kunnen maken van het risico dat ze lopen. Daarom kan bijvoorbeeld worden gevraagd naar de jaarcijfers, liquiditeit, rentabiliteit en solvabiliteit. Ook kan gevraagd worden naar het doel en de verwachte opbrengsten van de investering. Is er sprake van een bedrijfsvorm waarbij je als ondernemer hoofdelijk aansprakelijk bent, zoals een eenmanszaak of vof? Dan wordt tot slot eventueel ook gevraagd naar je privé vermogen.          

Deze content is tot stand gekomen in samenwerking met Floryn.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close