BranchesBusinessOndernemenOnline

Goedkoop internet op het bedrijf

Het is zo vanzelfsprekend dat je goed en snel internet wil hebben op je bedrijf dat je er misschien soms niet eens bij stil staat, dat ook daarin de keuze van providers enorm is toegenomen. Als jij al jarenlang bij dezelfde provider zit en daarmee tevreden bent, is het ook mogelijk dat je de hoofdprijs betaalt. Ben je niet echt tevreden over je huidige provider, dan is het zeker een goed idee om op zoek te gaan naar een betere optie. Hieronder een aantal tips.

1. Check je huidige internetabonnement

Zakelijke abonnementen hebben vaak een langere looptijd dan een privé abonnement. Controleer dus eerst of je huidige abonnement op korte termijn kan worden opgezegd. Dat geldt inmiddels voor de meeste zakelijke abonnementen ook. De opzegtermijn voor een doorlopend contract is in het algemeen een maand.

2. Gebruik een goede internetvergelijker

Net als voor vele andere diensten hoef je niet zelf meer aan de slag om verschillende internetabonnementen te vergelijken. Een goede internetvergelijker, zoals internetvergelijken.nl, heeft alles voor je op een rijtje gezet. Op die manier kan je niet alleen prijs vergelijken maar ook wat de provider verder heeft te bieden. Goedkoop internet moet uiteraard wel aan jouw wensen voldoen. Zoals in ieder segment proberen ook in de zakelijke internet markt nieuwkomers met stuntprijzen marktaandeel te veroveren. Kijk dan altijd ook welke extra voorwaarden voor een dergelijk abonnement gelden.

3. Controleer op beschikbaarheid en installatie

De meeste providers hebben de mogelijkheid om via een postcode-check na te zien of het mogelijk is op jouw locatie internet te leveren. Ook hier kunnen goedkope nieuwkomers teleurstellen. Kijk ook naar de termijn waarop de installatie kan plaatsvinden en welke zekerheden daarvoor geboden worden. Uiteraard is het niet de bedoeling dat jouw bedrijf gedurende een periode verstoken blijft van internet.

4. Controleer de apparatuur

Als het internet op het bedrijf niet snel genoeg is, kan dat aan de provider liggen maar wellicht ook aan de apparatuur die binnen de onderneming wordt gebruikt. Zijn de laptops al wat ouder, kan ook daar het probleem qua snelheid worden veroorzaakt. Test altijd de snelheid van het internet met een moderne computer. Het zou beslist teleurstellend zijn als de nieuwe provider geen uitkomst biedt wat betreft de snelheid.

5. Hoe is de kwaliteit van de router

Ook de router/modem wil nog wel eens problemen veroorzaken waar de snelheid van het internet in het geding is. Bekijk op het internet eens hoe de kwaliteit van jouw huidige router wordt ingeschat. Ook een router kan op een bepaald moment te oud worden om sneller internet aan te kunnen. Het komt ook regelmatig voor dat updates die de provider automatisch verstuurt niet meer correct worden ingelezen met minder snel internet tot gevolg.

6. De plaats van de router is van groot belang

De kwaliteit van draadloos internet wordt mede bepaald door afstand en obstakels. Als er aanpassingen zijn geweest in jouw bedrijf kan de huidige plaats van de router een minder snelle verbinding tot gevolg hebben. Ook iets om bij stil te staan als je gaat voor een goedkoop internet abonnement. Een sfeervolle inrichting mag je internetverbinding niet in de weg staan.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close