KantoorTips

5 tips voor het opknappen van je bedrijfspand

Komkommertijd is aangebroken. Ondanks alles wat er momenteel aan de hand is rondom het coronavirus, hebben mensen toch vakantie en is het rustig op de zaak. Een uitgelezen moment dus om wat onderhoud te laten plegen aan je bedrijfspand. Het hoort immers bij het bezitten van een pand dat je er goed voor zorgt en het optimaal benut. We geven een aantal tips voor zaken die je zou kunnen aanpakken.

Grote schoonmaak

Waarschijnlijk heb je voor het interieur van je bedrijfspand een schoonmaakdienst die ervoor zorgt dat alles regelmatig schoongemaakt wordt. Maar de buitenkant van je bedrijfspand wordt natuurlijk ook vuil door weer en wind. Een periode waarin er maar weinig mensen in het pand aan het werk zijn, is ook meteen een goed moment om de gevels van je bedrijfspand te laten reinigen. Laat je gevels afspuiten zodat al het vuil verdwijnt. Daar gaat je pand er ook veel frisser door uitzien. Je kunt vervolgens ook de muren laten impregneren zodat vocht buitengehouden wordt. Laat daarna ook nog even een glazenwasser komen om alle ruiten schoon te maken, en je pand is weer helemaal netjes van de buitenkant!

Schilderwerk

Heb je houten kozijnen of deuren in je bedrijfspand, dan is het zaak om ervoor te zorgen dat deze goed in de verf blijven zitten. Houd je dit niet bij en gaat de verf afbladderen, dan is dat een uitnodiging voor weer en wind om het hout aan te tasten. Daarvan kan het gaan rotten, met als gevolg dat je de kozijnen moet gaan vervangen in plaats van bijwerken. De verf van Sikkens is zeer geschikt voor dit soort onderhoud. Deze producent is immers sinds 1792 al specialist op het gebied van verf. De Sikkens Rubbol XD High Gloss is bijvoorbeeld een duurzame en extreem weerbestendige hoogglanslak die je houten kozijnen en deuren goed beschermt. Deze kan in de gewenste kleur gemengd worden. Wil je de buitenmuur ook in een goede (nieuwe) laag verf zetten, dan kan dit uitstekend met Sikkens Alphatex IQ Mat, die geschikt is voor binnen én buiten, of met de vuilafstotende Sikkens Alpha Rezisto Mat.

Toegankelijkheid

Toegankelijkheid bedrijfspand

Als je met je bedrijfspand aan slag gaat, is dat ook een goed moment om eens kritisch te kijken naar de toegankelijkheid van je pand en hier waar nodig iets aan te doen. Je wilt immers mensen die invalide of slecht ter been zijn niet buitensluiten. Dat begint al bij het realiseren van parkeerplaatsen voor invaliden. Ook kun je een aluminium oprijplaat plaatsen bij de ingang van je pand. Overweeg ook hoe laagdrempelig je deuren zijn. Automatisch openende deuren zijn de beste oplossing voor invaliden. Dit kunnen openslaande deuren zijn, maar ook schuifdeuren. Heb je een pand van meerdere verdiepingen en geen lift? Dan kun je nadenken over het installeren van een traplift. Ook op je toiletten kun je voorzieningen voor invaliden laten plaatsen, zoals beugels waar iemand zich aan kan ophijsen. Installeer ook een alarm op het invalidentoilet.

Isolerende maatregelen

Hoe goed is jouw bedrijfspand geïsoleerd? Ga dit eens na. Laat de isolatie te wensen over, dan is het verstandig om je onderhoudsperiode ook in te zetten voor isolerende maatregelen aan je pand. Laat spouwmuren isoleren, isoleer het dak en eventueel zelfs ook je vloeren. Isolatie is over het algemeen geen hele prijzige ingreep, maar wel een die je veel kan opleveren. Goede isolatie zorgt er immers voor dat warmte die je opwekt in het pand beter binnen blijft. Zo maak je veel minder stookkosten voor warmte die toch aan je pand ontsnapt. Het is dus een maatregel die voor een besparing gaat zorgen en zichzelf zo terugbetaalt. Overweeg ook het vervangen van je huidige beglazing voor HR+++-glas. Hiermee slaag je er nóg beter om warmte binnen te houden.

Zonnepanelen

Komkommertijd is ook een prima moment om zonnepanelen voor op je bedrijfsdak te overwegen. Heb je deze nog niet, dan is dit een verstandige en duurzame investering. Bedrijfsdaken zijn vaak groot en plat en lenen zich daardoor uitstekend voor het plaatsen van veel zonnepanelen die ook nog eens precies zo geplaatst kunnen worden dat ze het meeste opbrengen. Natuurlijk is dit een aardige investering om te maken, maar het is wel een investering die zich binnen een jaar of acht terugbetaalt. Je gaat namelijk zelf je stroom produceren en verbruiken, waardoor je nog maar weinig tot geen stroom van een externe leverancier nodig hebt. Die energierekening gaat er dus fors door omlaag.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close