BusinessFinancieelOndernemenTechTips

6 manieren om te besparen op mobiel zakelijk bellen

Waar zouden we zijn zonder onze mobiele telefoon? Dat geldt in je privéleven, maar natuurlijk zeker ook in het zakenleven. We communiceren de hele dag door en willen altijd op de hoogte blijven en bereikbaar zijn. Dat is natuurlijk niet gratis. Je betaalt om te kunnen bellen en internetten, en je hebt een smartphone nodig. Omdat ook zakelijk gezien het geld ons niet altijd op de rug groeit, geven we daarom een aantal tips voor hoe je kunt besparen op zakelijk mobiel bellen.

Bespaar door een goedkoper toestel te nemen

Zonder toestel kun je natuurlijk niet bellen. Natuurlijk kun je je persoonlijke toestel gebruiken, maar dan maak je het moeilijk voor jezelf om zakelijk en privé te scheiden. Om dat wel uit elkaar te houden, heb je dus een tweede toestel nodig. Maar hoe geavanceerd moet zo’n zakelijk toestel eigenlijk zijn? Je gaat er waarschijnlijk niet op gamen en ook geen vakantiefoto’s en -video’s mee maken. Kies daarom een wat ouder high-end toestel, een mid-range smartphone of een telefoon van goedkopere merken als Xiaomi of Oppo. Je kunt ook kiezen voor een refurbished telefoon, dat is een opgelapt gebruikte smartphone. Vergelijk daarbij wel altijd de prijzen met de huidige nieuwprijs van het toestel.

Koop je telefoon los

Je kunt abonnementen afsluiten waar je een telefoon bij ‘krijgt’, dat wil zeggen: je betaalt hem af met je maandelijkse abonnementskosten en mogelijk moet je er zelfs ook nog wat voor bijleggen. Dit is zeker niet de voordeligste manier om aan een toestel te komen. Koop je toestel los van je telefoonabonnement, zodat je voor de aanbieder met de laagste prijs kunt kiezen. Die prijs is geheid lager dan in combinatie met een abonnement.

Kies voor een Sim Only-provider

Er zijn natuurlijk verschillende aanbieders van abonnementen voor telefoonabonnementen op de markt. Een aantal biedt abonnementen met de nieuwste telefoon aan, andere bieden enkel Sim Only-abonnementen aan. Die laatste categorie is eigenlijk altijd goedkoper, en daarom een verstandigere keuze wanneer je de kosten probeert te drukken. Neem bij voorbeeld een abonnement voor Sim Only zakelijk van Simyo om goedkoop uit te zijn.

Besparen op mobiel zakelijk bellen

Maak de juiste keuze tussen Sim Only of prepaid

Naast een Sim Only-abonnement kun je ook nog kiezen voor prepaid. Het verschil tussen Sim Only en prepaid, is dat je in het laatste geval een tegoed koopt dat je op kunt gebruiken, waarna je zelf weer nieuw tegoed moet kopen. Het voordeel daarvan is dat je nooit betaalt voor tegoed dat je niet gebruikt, wat wel een risico is dat op de loer ligt bij een Sim Only-abonnement. Daar neem je een bundel met een bepaald maandelijks tegoed voor belminuten en MB’s voor mobiel internet, waarvan het niet gebruikte deel na iedere maand komt te vervallen. Wel kun je doorgaans bij een Sim Only-abonnement je bundel aanpassen als blijkt dat je verbruik hoger of lager ligt dan verwacht. Het nadeel van prepaid is dat er altijd een actie vereist is om te kunnen blijven bellen en internetten.

Voor een langere contractduur kiezen

Ga je voor een telefoonabonnement en niet voor prepaid, dan krijg je doorgaans de keuze voorgelegd of je dit abonnement voor één jaar of twee jaar wilt afsluiten. Soms is er zelfs optie om het per maand te verlengen. Hoe korter de duur van het contract, hoe duurder je relatief gezien uit bent. Of omgedraaid: je wordt beloond voor een langere verbintenis. Ben je er zeker van dat je lang van je zakelijke telefoonnummer gebruik blijft maken, dan kun je dus besparen door een telefoonabonnement voor langere tijd af te sluiten.

Je opties overwegen aan het einde van je contract

Diep in zijn hart wil niemand overstappen van telefoonprovider, want als het werkt dan werkt het, en het lijkt zo’n gedoe. Je nummer moet dan overgezet worden op een andere simkaart, en die moet je dan weer op de juiste dag in je telefoon doen om bereikbaar te blijven. Dat is even vervelend, maar het kan wel zo zijn dat je erdoor goedkoper uit bent. Kom je aan het einde van je huidige telefoonabonnement, dan is het dus verstandig om te kijken of je huidige telefoonprovider een interessante deal heeft die verlengen de moeite waard makt, of dat je bij een andere aanbieder simpelweg goedkoper uit kunt zijn.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close