Kantoor

5 tips om je studeerkamer in te richten

Heb je net een nieuwe woning betrokken en is het tijd om een studeerkamer in te richten? Dan kun je het net zo goed meteen goed aanpakken. Wanneer je de mogelijkheid hebt om een hele ruimte om te toveren tot studeerkamer of kantoor kun je namelijk alle kanten op en kun je alles tot in de puntjes verzorgen. Met deze handige tips zorg je er dan ook voor dat jouw studeerkamer in no-time tip-top in orde is.

1. Zorg voor voldoende opslagruimte

De meest belangrijke tip die we voor je hebben is het zorgen voor voldoende opslagruimte. Zeker in een ruimte als de studeerkamer is het belangrijk om veel werkruimte en overzicht te hebben: en dit overzicht bewaar je door de ruimte netjes opgeruimd te houden. Schaf een aantal toffe industriële boekenkasten aan, en plaats her en der wat opbergmanden voor de kleine prulletjes. Op deze manier houd je jouw ruimte makkelijk overzichtelijk en opgeruimd.

2. Kies de juiste verlichting

Een knipperende tl-buis helpt je niet verder wanneer je jezelf moet concentreren: de juiste LED verlichting daarentegen wel. LED verlichting is wat duurder in aanschaf, maar gaat een stuk langer mee, heeft geen opwarmtijd en verbruikt op de lange termijn minder energie. Zorg dat je de LED verlichting als algemene verlichting (een plafondlamp bijvoorbeeld) inzet, maar dat je ook voor taakverlichting zorgt zoals een leeslamp zodat je ook ‘s avonds goed aan het werk kunt.

3. Zorg voor voldoende groen

Een groene omgeving met behulp van planten zorgt voor een betere luchtkwaliteit, een fijne sfeer en een hoger concentratievermogen. Hoe meer planten je (op een niet storende manier) in je studeerkamer plaatst, hoe groter de kans dat jij ontspannen en met hoge concentratie kunt werken. Het is niet voor niets dat allerlei onderzoeken aantonen dat planten op de werkvloer voor een hogere productiviteit zorgen. Tijd om ze ook aan jouw studeerkamer toe te voegen dus!

Studeerkamer inrichten

4. Houd het zakelijk

Hoewel je hele woning lekker persoonlijk ingericht mag worden, kun je de studeerkamer beter neutraal houden. Familiefoto’s zijn hartstikke leuk, maar leiden in deze ‘zakelijke’ omgeving alleen maar af. Hang liever wat inspirerende quotes aan de muur.

5. Zorg voor privacy

Wanneer jij hard aan het werk bent wil je natuurlijk onverstoord door kunnen werken. Zorg dus dat ramen en deuren goed kunnen sluiten zodat jij wanneer je wilt je privacy kunt pakken. Schaf eventueel een rolluik aan om ook het geluid van buiten zoveel mogelijk te dempen.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close