BusinessOndernemenTips

7 tips om het perfecte visitekaartje te ontwerpen

Je visitekaartje is ontzettend belangrijk: het is natuurlijk onderdeel van de eerste indruk die jij achterlaat bij mogelijke zakelijke relaties. Maar waar moet je nu allemaal op letten bij het maken van je visitekaartje en hoe zorg je voor een perfect ontwerp? We geven je een aantal handige tips!

1. Stel je doel vast

Wat is het hoofddoel van je visitekaartje? Moeten je diensten vooral uitgelicht worden of moet de ontvanger direct weten hoe hij contact met je op kan nemen? Zorg dat je hoofddoel centraal staat op het visitekaartje en dat andere doelen minder centraal in het ontwerp komen. En onthoud vooral: less is more!

2. Goede leesbaarheid

Zorg voor een goede leesbaarheid van de gegevens. Gebruik een groot, duidelijk lettertype en maak het visitekaartje overzichtelijk en niet te druk. Denk ook goed na over het papier waarop jij jouw visitekaartje laat drukken.

3. Papier voor visitekaartje

Maar welk papier voor visitekaartje is het meest geschikt? Zorg ervoor dat het materiaal stevig is en een goede levensduur heeft. Het visitekaartje eindigt waarschijnlijk in een broekzak of portemonnee, en moet hier wel tegen bestand zijn. Laat je eventueel adviseren door je professionele drukker.

4. Maak het herkenbaar

Zorg er hoe dan ook voor dat je logo en eventueel zelfs huisstijl terugkomen in het visitekaartje. Op deze manier zorg je voor herkenbaarheid. Gecombineerd met alle andere marketingmaterialen en uitingen zoals bijvoorbeeld je website zorg je zo voor een professionele en vooral herkenbare indruk.

Visitekaartje ontwerpen

5. Zet contactgegevens op de voorgrond

Zorg er in de vormgeving voor dat de kerninhoud (je contactgegevens zoals naam, telefoonnummer en e-mail) naar de voorgrond gehaald worden. Op deze manier zijn de gegevens direct te vinden en goed leesbaar.

6. Afwijkend formaat?

Je kunt je voorstellen dat iemand redelijk wat visitekaartjes ontvangt. Een afwijkend formaat, speciaal papier of een bijzondere snijvorm kunnen ervoor zorgen dat jouw visitekaartje opvalt en jouw business er tussenuit springt. Let wel dat het visitekaartje binnen de formaten van 8,5 x 5,5 centimeter blijft zodat het altijd in een adresbakje of iets dergelijks past.

7. Doe iets extra’s

Het is altijd leuk om iets extra’s aan een visitekaartje toe te voegen: een liniaal, een kalender of zelfs een leuke kortingsbon of code. Zoek naar iets wat zowel bij je bedrijf als bij je ontvanger past. Zo kun jij als graphic designer een overzicht van de netto-schermformaten op je visitekaartje plaatsen bijvoorbeeld.

Hoe heb jij jouw visitekaartje uniek gemaakt?

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close