Uncategorized

Met deze tips organiseer jij het perfecte personeelsfeest

Elk bedrijf organiseert zo nu en dan een leuk spetterend personeelsfeest. Maar deze bedrijfsfeesten zijn niet altijd een succes. En dan kan dit een negatief effect hebben. Een leuk, uniek evenement bedenken en organiseren dus is niet zo eenvoudig. Dit vraagt om een goede voorbereiding en ook uitvoering. Het succes van je personeelsfeest hangt daarbij vooral af van een uniek idee, de juiste afstemming en een goed stappenplan. In dit blogartikel geven we je wat tips waarmee jouw personeelsfeest zeker een succes wordt.

Zorg voor een goede voorbereiding

Begin met een goede voorbereiding. Denk van tevoren goed na over wat je graag wilt bereiken. En waarom je een personeelsfeest organiseert. Gaat het om teambuilding, gewoon een gezellige avond, elkaar beter leren kennen of meer verbondenheid met je organisatie? Denk ook aan praktische details, zoals hoeveel mensen je verwacht en wat de doelgroep leuk zou vinden. Stem het soort personeelsfeest af op deze inventarisatie.

Bedenk een uniek evenement

Veel personeelsfeesten komen niet veel verder dan een bbq, feestje met dj of lasergamen. Maar er is nog zoveel meer mogelijk! Belangrijk is daarbij dat het een uniek idee is dat bij zoveel mogelijk mensen in de smaak valt. Denk bijvoorbeeld aan een foodtruck festival op het strand, rondvaart by night, salsafeest met tapas, bonbonworkshop, dinnertour of zelf vliegers maken. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken.

Stem het soort feest ook af op wat je wilt bereiken, je personeel en wat past bij jouw bedrijf. Met alleen maar oudere werknemers kun je misschien beter een dinnertour doen en met jonger personeel is een salsa bootcamp misschien een leuk idee.

Maak een goed draaiboek

Een groot evenement vraagt altijd om een uitgebreide organisatie en voorbereiding. Maak dus zeker van tevoren een draaiboek met alle belangrijke details en een stappenplan met time table. Heb je daar geen ervaring mee, download dan een voorbeeld van internet. Zo heb je een format dat je alleen nog maar hoeft in te vullen. Met een draaiboek vergeet je niets en weet je precies wanneer je wat moet doen. En ook handig: wanneer jij ziek wordt, dan kan een ander de organisatie overnemen.

Zorg voor de juiste locatie, catering & timing

Het juiste moment en de perfecte locatie zijn natuurlijk ook zeer belangrijk. Kies voor een sfeervolle locatie die anders is dan anders. Denk bijvoorbeeld aan het strand of ergens op een mooie plek in de natuur. Is je feest buiten? Kies dan ook de juiste periode van het jaar (in dit geval is de lente of zomer de beste periode). Zorg er ook voor dat je personeel niet te ver hoeft te reizen. Voor een bedrijfsuitje in Eindhoven kies je dus bij voorkeur een locatie in en om Eindhoven zelf. Kies je voor een locatie die wat verder weg ligt, zorg dan voor passend vervoer (bijvoorbeeld touringcars). Last  but not least: ook lekker eten is natuurlijk belangrijk. En houd ook rekening met de dieetwensen.

Zorg voor een prikkelende uitnodiging

Belangrijk is natuurlijk dat je medewerkers enthousiast worden om te komen. Zorg dus voor een originele, prikkelende uitnodiging en verstuur die ook ruim van tevoren. Zo kan iedereen het personeelsfeest op tijd inplannen in zijn/haar agenda. En het is natuurlijk belangrijk om te weten hoeveel mensen er ongeveer komen. Check ook even of er vergunningen nodig zijn (bijvoorbeeld een omgevingsvergunning bij geluidsoverlast of voor het plaatsen van partytenten).

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close