BusinessOndernemenOnline

Wat is een webapplicatie en wanneer wordt dit interessant voor mij onderneming?

Een webapplicatie laten ontwikkelen voor je onderneming, kun je om meerdere redenen doen. Een website en een webapplicatie zijn in veel gevallen nauw met elkaar verbonden. Het verschil is echter dat een webapplicatie vaak een stuk verder gaat in de functionaliteiten. Hierdoor is het bijvoorbeeld makkelijker om processen te automatiseren. Bij een webapplicatie is er dan ook een stuk meer werk nodig aan de achterkant dan bij een website. Ben je ook van plan om een webapplicatie te laten ontwikkelen voor je bedrijf? Wij vertellen je wat je allemaal met een webapplicatie kunt doen, en wat de voordelen zijn voor je bedrijf.

Automatiseren

We zeiden het net al, met een webapplicatie kun je bepaalde processen automatiseren. Vooral voor processen die veel handwerk vereisen is dit erg handig. Voor administratieve taken bijvoorbeeld, kan een webapplicatie ondersteuning bieden. Uiteindelijk kan dit een hoop tijd en geld besparen, er zijn namelijk minder mensen nodig voor het werk dat verricht moet worden. Vooral als je een maatwerk webapplicatie laat ontwikkelen is dit het geval. Iedere organisatie is natuurlijk anders, en met een maatwerk webapplicatie zorg je ervoor dat deze perfect aansluit op je onderneming. Hierdoor is een dit ontzettend waardevol.

Visualiseren

Webapplicatie

Een ander groot voordeel van een webapplicatie is dat je verzamelde informatie inzichtelijk kunt krijgen. Informatie bundelen om vervolgens te visualiseren is dan ook iets waar veel webapplicaties voor worden gebruikt. Als we weer het voorbeeld nemen van de administratieve webapplicatie, dan kun je je voorstellen dat dit een stuk overzichtelijker is dan in Excel. Maar bijvoorbeeld ook voor CRM systemen of marketing data kan het erg handig zijn om dit te visualiseren.

Meerwaarde leveren voor de klant

Naast dat je een webapplicatie kunt maken voor je interne processen, is het natuurlijk ook mogelijk om meerwaarde te leveren voor de klant. In eerste instantie zul je dan waarschijnlijk denken: wat kost een webapplicatie? Maar wat nog veel belangrijker is, is hoe waardevol een webapplicatie voor je bedrijf en voor je klanten kan zijn. Een klantenportal of een community opzetten kan namelijk ontzettend handig zijn voor je klanten. Wanneer je software van grote waarde is voor je doelgroep kan je hier zelfs een verdienmodel aan vastplakken (abonnement bijvoorbeeld). Hierdoor lever je meerwaarde en is de kans dan ook groot dat je meer klanten aantrekt en je business model kunt aanvullen.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close