Ondernemen

5 redenen om uit je bubbel te stappen

Je eigen bubbel of comfortzone is je vertrouwde routine, waaraan je gewend en gehecht bent geraakt. Je bubbel voelt veilig en de behoefte om eruit te stappen wordt steeds kleiner. De grootste reden om in je comfortzone te blijven hangen, is angst voor het onbekende. Toch zijn er veel redenen om juist wél uit je bubbel te komen. Het kan je namelijk heel veel opleveren. Je leert veel over jezelf en je zult merken dat je tot veel meer in staat bent dan je ooit voor mogelijk had gehouden.

Je krijgt een bredere blik

Door uit je bubbel te komen en dingen te gaan doen, die je eigenlijk heel spannend vindt, zul je op een nieuwe manier naar jezelf en je omgeving gaan kijken. Het is een keuze om je vertrouwde perspectief los te laten, maar je zult merken dat je veel meer facetten van het leven gaat zien. Hierdoor word je flexibeler en kun je situaties gemakkelijker hanteren. Je krijgt meer begrip voor anderen en de keuzes die zij maken. Ook ontdek je door breder te kijken veel meer mogelijkheden, die je anders uit angst of onzekerheid zou ontlopen.

Je staat sterker in je schoenen

Door nieuwe dingen buiten je bubbel te ondernemen en het succes daarvan te ervaren, zal je zelfvertrouwen een enorme boost krijgen. Je hebt het gewoon gedáán en het ging nog goed ook! Deze ervaring zorgt ervoor dat het maken van nieuwe stappen gemakkelijker wordt. Je hebt immers gemerkt dat het lang zo eng niet is als je dacht, en dat je je vooral door je eigen onzekerheid hebt laten weerhouden. Angst is een slechte raadgever als het gaat om uit je comfortzone stappen. Door stappen te maken en je onzekerheid onder ogen te zien, zul je merken dat je steviger in je schoenen gaat staan.

Je zult je angst leren overwinnen

Angst houdt je op je plek en verhindert je in beweging te komen. Zeker bij de spannende beslissing om iets te gaan doen dat niet in je comfortzone past, kan angst een verlammende werking hebben. Daarom is het beter om niet eindeloos te blijven twijfelen over iets dat buiten je bubbel valt, maar om het gewoon te gaan doen. Die eerste stap is het moeilijkst. Als je drempel eenmaal over bent, zal je angst gaandeweg afnemen en niet reëel blijken te zijn. Je zult merken dat die ervaring je in de toekomst erg helpt om met minder onzekerheid en twijfels nieuwe stappen te ondernemen.

Je geniet meer van het leven

Geniet van het leven

In je bubbel voelt het erg veilig, maar er gebeuren dan ook geen opwindende dingen. Je bent daar niet naar op zoek of op ingesteld. In onbekende situaties zul je dus nieuwe bronnen moeten aanboren. Je creativiteit voor het zoeken van nieuwe mogelijkheden wordt uitgedaagd, en je intelligentie wordt aangesproken als je nieuwe dingen leert en naar oplossingen zoekt. Dit geeft je een gevoel van tevredenheid en zingeving. Het leven wordt stukken interessanter met zoveel nieuwe mogelijkheden om te ontdekken en te ervaren dat je het lef hebt om dat te doen.

Je relaties worden beter

Door uit je bubbel te stappen en te ervaren dat je zoveel meer kunt dan je denkt, ga je jezelf meer waarderen. In de eerste plaats wordt de relatie met jezelf dus beter. Vanuit die basis verbeteren ook de relaties met de mensen om je heen. Je kunt hen positiever en met meer begrip tegemoetkomen en minder de confrontatie opzoeken. Door je bredere blik en nieuwe ervaringen heb je meer ruimte om open te staan voor bestaande contacten, maar ook om nieuwe mensen te leren kennen. Nu je vanuit een ander perspectief kunt kijken, is het gemakkelijker met anderen in gesprek te komen. Buiten je comfortzone zijn veel meer onderwerpen om over te praten.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close