Kantoor

4 tips voor het kiezen van een kantoorvloer

Het lijkt een makkelijke keuze. Een kantoorvloer hoeft er maar netjes en strak uit te zien en dan zou het prima moeten zijn, toch? Maar eigenlijk komt er best wel wat meer bij kijken dan je zou denken. Het kiezen van een vloer an sich is vaak al lastig genoeg: er zijn allerlei materialen die ieder zo met eigen voor- en nadelen komen en een heel eigen uitstraling hebben. Daarnaast wordt een kantoorvloer natuurlijk intensief gebruikt en moet deze zeker wel tegen een stootje kunnen. Dus waar let je eigenlijk op bij het kiezen van een kantoorvloer? We geven je een aantal praktische tips.

1. Goed weerbaar materiaal

Een kantoorvloer kan er nog zo mooi uitzien, maar met het dagelijkse intensieve gebruik is het vooral belangrijk dat het materiaal lang goed blijft. Zo heb je bij Kwantum PVC vloeren die er niet alleen ongelooflijk stijlvol uitzien, maar ook slijt- en stootvast zijn. Zware bureaus, archiefkasten, rollende bureaustoelen; er gaat vanalles over die kantoorvloer heen. Een vloer van bijvoorbeeld linoleum kan hier erg onder lijden. Daarnaast wordt de kantoorvloer ook regelmatig grondig schoongemaakt, en er zijn materialen die hier wat minder geschikt voor zien.

2. Geluidsdemping

Daarnaast moet een kantoorvloer ook aan wat praktische overwegingen voldoen. Zo moet de vloer in een kantoorruimte enigszins geluidsisolerend zijn. Op deze manier hebben medewerkers niet zomaar last van bellende of langslopende collega’s en kunnen ze zich makkelijker op hun werk concentreren. Een PVC vloer, een gietvloer of tapijt heeft isolerende eigenschappen die voor een bepaalde mate van geluidsdemping kunnen zorgen.

3. De uitstraling

Kantoorvloer uitkiezen

Ook de uitstraling van de kantoorvloer is natuurlijk erg belangrijk. Naast alle praktische implicaties van vloeren moet een kantoorruimte er ook strak, professioneel en zelfs sfeervol uitzien. Laat de kleur of het materiaal bijvoorbeeld aansluiten op andere kenmerkende kleuren in de ruimte, de producten die je aanbiedt of de huisstijl van je bedrijf. Kijk ook goed naar de interieurstijl van het kantoor. Een toffe pvc- of gietvloer ziet er geweldig uit in een industriële inrichting, terwijl een houtlook zoals een stenen vloer met houtlook er weer beter uitziet in een landelijke, natuurlijke omgeving.

4. Het budget

Als laatste mag dan ook het budget natuurlijk nog in de gaten gehouden worden. Aan iedere soort vloer hangt namelijk een ander prijskaartje. Stel voordat je op zoek gaat een budget vast en houdt hierbij niet alleen rekening met de kosten van de vloer bij aanschaf, maar ook met de kosten op lange termijn zoals onderhoud en eventuele reparatie. Een bepaalde vloer kan goedkoop zijn in aanschaf, maar een kortere levensduur hebben en hierdoor op langere termijn weer duurder zijn!

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close