KantoorTips

De beste tips voor het perfecte thuiskantoor

Door de maatregelen rondom het coronavirus was het advies om voor een lange tijd thuis te werken. Nu komt daar langzaamaan verandering in en is het weer wat vaker mogelijk om naar kantoor te gaan. Echter besluiten ook genoeg werkgevers om hun medewerkers nog regelmatig te laten thuiswerken. Nu ze gezien hebben dat het goed mogelijk is, kan dit namelijk een prima alternatief zijn voor werken op kantoor. Als je bijvoorbeeld zzp’er bent en normaal gesproken ergens op kantoor aan het werk gaat, zou het goed mogelijk zijn dat je vanaf nu wat meer thuis mag gaan werken. Om optimaal thuis te kunnen werken is een goed thuiskantoor van groot belang. Wat de beste tips zijn voor het perfecte thuiskantoor? Je leest het hier!

Kies de meest geschikte plek in huis

Een thuiskantoor creëren is niet niks, hier dien je goed over na te denken. Ga eens na of er een bepaalde ruimte in jouw huis geschikt zou zijn voor een thuiskantoor. Misschien is het mogelijk om bij een bepaalde kamer wat kleine aanpassingen te doen, zodat je hier een thuiskantoor van kunt maken. Wat een aanrader is, is om een ruimte te kiezen waar je kunt beschikken over voldoende daglicht. Met voldoende daglicht kun je namelijk goed werken en dat is natuurlijk mooi meegenomen. 

Goed internet

Ben jij niet helemaal tevreden over het internet dat je thuis hebt? En wil je sneller internet waarmee je volop aan de gang kunt gaan met je werkzaamheden? Dan is het hoog tijd om hier verandering in te brengen. Bekijk eens of er betere mogelijkheden zijndan het internet dat je nu hebt. Goed internet thuis is van groot belang, want met het juiste internet kun je beter aan de slag gaan. En dat is voor jou als ondernemer natuurlijk essentieel. Stabiel internet is een echte must voor ondernemers, want hiermee kun je ervoor zorgen dat je in huis overal wifi hebt en altijd online kan zijn. En dat maakt het werken thuis toch een stuk makkelijker, zeker in vergelijking met traag internet. Deze belangrijke stap moet je dus zeker in je achterhoofd houden als je gaat nadenken over jouw eigen thuiskantoor, want zonder goed internet thuis wordt het een lastige kwestie!

Je bureau

Een thuiskantoor zonder bureau is haast onmogelijk. Dit is dan ook een van de belangrijkste onderdelen voor jouw thuiskantoor, dus besteed hier voldoende aandacht aan. Het bureau is belangrijk, omdat je hier veel tijd aan gaat werken. Het is daarom van belang dat je bij het kopen van een bureau rekening houdt met bepaalde dingen. Tegenwoordig zijn er namelijk veel soorten bureaus waar je uit kunt kiezen. Wat een aanrader is, is om te gaan voor een stevig bureau met opbergruimte. Op deze manier kun je er nog veel spullen in kwijt en ben je ervan verzekerd dat het niet wiebelt. Ook kun je tegenwoordig kiezen voor een verstelbaar bureau (zit-sta bureau). Dit is een bureau dat je omhoog en omlaag kunt zetten. Op deze manier kun je dus zo nu en dan ook even staand gaan werken in plaats van zittend. Dit kan een groot voordeel zijn, want zo kun je even een andere houding aannemen. Ga in ieder geval niet altijd voor het goedkoopste bureau, kies een bureau van goede kwaliteit. Zo weet je zeker dat het voor een lange tijd mee kan gaan. 

Bureaustoel

Bureaustoel

Bij een bureau hoort uiteraard een goede bureaustoel. Het is belangrijk dat je een bureaustoel kiest waarbij je een ergonomische houding aan kunt nemen. Een goede bureaustoel kan namelijk voorkomen dat je lichamelijke klachten krijgt. Zorg ervoor dat je de bureaustoel uitprobeert als je deze gaat kopen, zodat je zeker weet dat deze goed zit. Comfort is hierbij van belang. Denk na of je hier meerdere uren achter elkaar op zou kunnen zitten. Is dit niet het geval? Zoek dan verder. Als het wel het geval is, kun je overgaan tot de aankoop. 

Bovenstaande dingen zijn goed om rekening mee te houden als jij de komende tijd regelmatig thuis moet werken. Een thuiskantoor hebben is een groot voordeel, want zo creëer je echt je eigen plekje om goed te kunnen werken. Als je het eenmaal hebt ingericht, zal je er alleen maar profijt van hebben! 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close