BusinessFinancieelVerzekeringen

Het belang van een aansprakelijkheidsverzekering voor jouw onderneming

Als particulier heb jij hoogstwaarschijnlijk allang een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten. Voor je bedrijf, doe je natuurlijk hetzelfde. De aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (ook wel kort de AVB genoemd) biedt dekking tegen aanspraken tot schadevergoeding die voortkomt uit personen- en zaakschade. Wanneer jij als ondernemer ergens schade aanricht ben jij namelijk net zo goed aansprakelijk voor de financiële gevolgen hiervan als wanneer jij dit als particulier doet. En dat maakt een aansprakelijkheidsverzekering ontzettend belangrijk.

Je particuliere aansprakelijkheidsverzekering biedt geen dekking

Hoewel veel ondernemers denken dat een particuliere aansprakelijkheidsverzekering voldoende is, is dit niet zo. Jouw particuliere aansprakelijkheidsverzekering vergoedt namelijk alleen de schade die jij, je kind of je huisdier per ongeluk maakt. Maar deze biedt geen dekking voor de schade die jij als ondernemer zou kunnen veroorzaken. Hiervoor moet je dus echt op zoek naar een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven met een goede dekking en fijne service, zoals bijvoorbeeld de AVB van Centraal Beheer. Op deze manier weet jij zeker dat jij ook als ondernemer financiële dekking kunt verwachten bij mogelijke schade die jij per ongeluk veroorzaakt.

Zorg voor de juiste gegevens

Het is bij het afsluiten van de AVB dan ook ontzettend belangrijk dat je de juiste werkzaamheden opgeeft. Veranderen je werkzaamheden in de loop der tijd? Zorg dan dat je deze verandering direct meldt zodat je altijd weet dat je op de juiste manier verzekerd bent.

De dekking van de AVB

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zorgt ervoor dat jij vergoeding ontvangt wanneer je aansprakelijk bent voor de schade die je maakt aan personen of spullen: maar de AVB biedt geen dekking tegen beroepsfouten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het maken van een foute berekening of het geven van verkeerd advies. Om jezelf dekking te bieden tegen dit soort aansprakelijkheden moet je een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten.

Het belang van de AVB

Net zoals particulier is het ook als ondernemer ontzettend belangrijk om een goede AVB af te sluiten. De financiële gevolgen die een ongeluk of schade aan andermans spullen of andere personen kan hebben kunnen groots zijn, en in sommige gevallen niet te dragen door een onderneming. Wanneer je geen goede dekking en ondersteuning hebt als je jezelf in zo’n situatie bevindt, kan het zijn dat jouw onderneming in de financiële problemen komt omdat het geëiste bedrag niet vergoedt wordt. En zoals je als ondernemer als geen ander weet, weet je nooit wat de toekomst brengt en is werkelijk waar alles mogelijk. Je zal op een belangrijke afspraak maar een kopje koffie over de laptop van je potentiële klant stoten; op zo’n moment wil jij als verantwoordelijke ondernemer natuurlijk wel zorgen voor de juiste financiële vergoeding voor deze potentiële klant!

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close