TechTips

Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuwe laptop?

Heeft jouw laptop het begeven? Of wil je jouw vaste computer vervangen door een laptop? Dan wordt het de hoogste tijd om er eentje te kopen. Helaas is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Het aanbod laptops is namelijk ontzettend groot. Om jou een handje te helpen, vertellen wij je hier waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe laptop.

Voldoet het scherm aan jouw eisen en verwachtingen?

Laptops zijn er tegenwoordig in allerlei verschillende afmetingen. Sommige mensen vinden een kleine laptop handig, terwijl anderen liever een grote laptop gebruiken. Voordat je begint aan jouw zoektocht, raden wij je aan te bepalen hoe groot jouw laptop moet zijn. Dit helpt jou te filteren in het grote aanbod. Richt je overigens niet alleen tot de afmetingen van het scherm, maar kijk ook naar de resolutie. Je wilt immers wel een laptop met een hoge beeldkwaliteit. Je moet er namelijk wel prettig mee kunnen werken.

Welk besturingssysteem gebruikt het apparaat?

Het scherm is belangrijk bij een laptop, maar er is meer. Kijk vooral ook naar het besturingssysteem als je een nieuwe laptop gaat kopen. Dit systeem bepaalt grotendeels wat je wel en niet kunt met het apparaat. Heb je eigenlijk altijd met Windows gewerkt? Dan ben je reeds bekend met dit besturingssysteem. Als je niet alles weer opnieuw uit wilt vogelen, raden wij je aan voor een laptop met Windows te kiezen. Gebruik je Apple-apparaten? Dan neig je waarschijnlijk naar macOS. Tot slot kun je ook nog voor Chrome OS kiezen, het besturingssysteem van Google.

Hoe zit het met de batterijduur?

Hoe zit het met de batterijduur laptop

Een laptop heeft een batterij. Grote voordeel hiervan is dat je niet afhankelijk bent van een vaste plek om het apparaat te gebruiken. Toch zit er verschil in de accu’s van laptops. Zo gaat de ene batterij bijvoorbeeld aanzienlijk langer mee dan de andere. Wil je jouw draagbare computer niet constant aansluiten op de netstroom? Let dan goed op de kwaliteit en de levensduur van de batterij van een laptop. Zoek je een laptop waarvan de accu bijna een dag meegaat? Dan is een Dell XPS 13 een goede keuze. Dit apparaat heeft namelijk een batterijduur tot wel 22 uur.

Heeft de laptop voldoende werk- en opslaggeheugen?

Heb je een laptop op het oog? Koop deze nooit zonder naar het geheugen van het apparaat te kijken. Als je voor een laptop met weinig geheugen kiest, werkt het apparaat na verloop van tijd mogelijk niet helemaal goed meer. Het geheugen kan dan namelijk vol zitten. Dit wil je uiteraard voorkomen. Kies daarom bij voorkeur voor een laptop met veel geheugen. Hoeveel je nodig hebt, hangt af van hetgeen je met het apparaat doet. Vergeet niet dat onderscheid gemaakt wordt tussen werk- en opslaggeheugen. Bepaal daarom altijd voor jezelf hoeveel werk- en opslaggeheugen jouw nieuwe laptop moet hebben.

Wat kost de laptop?

Aan de meeste laptops hangt tegenwoordig een flink prijskaartje. Daarom let je waarschijnlijk ook op de prijs wanneer je een nieuwe laptop zoekt. Laat je hier niet te veel door leiden. Waarom niet? Omdat een kwalitatieve laptop nou eenmaal geld kost. Dit betekent overigens niet dat je de hoofdprijs moet betalen voor een draagbare computer. Nee, want er zijn tegenwoordig namelijk ook betaalbare laptops van hoogwaardige kwaliteit. Zoek je nog een goede en betaalbare laptop? Kijk dan eens naar een Dell laptop. Dell is een gerenommeerd merk in de laptopwereld, waardoor je geen spijt krijgt als je een laptop van dit merk koopt.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close