Financieel

6 manieren om goedkoop te verzekeren

Vooral voor zelfstandig ondernemers is verzekeren altijd een heikel punt. Maar eigenlijk lopen vrijwel alle ondernemers hier tegenaan. Het is duur en de kans dat je moet terugvallen op je verzekering is niet zo groot. Maar als het dan mis gaat en je wordt arbeidsongeschikt, komt die arbeidsongeschiktheidsverzekering toch wel erg goed van pas. Voor vrijwel alles valt tegenwoordig een verzekering af te sluiten. Sommige verzekeringen hiervan zijn noodzakelijk, terwijl je anderen ook prima kunt missen. We vertellen je in deze blog alles wat je moet weten over goedkoop verzekeren. Welke verzekeringen zijn nodig en op welke andere manieren kan je verder besparen op je verzekering?

1 Verzeker wat nodig is, niet meer en niet minder

Juiste verzekeringen afsluiten

Het klinkt vanzelfsprekend, maar het duurste aan verzekeren is teveel verzekeren. Bekijk welke verzekeringen je op dit moment hebt en of deze allemaal noodzakelijk zijn voor jouw bedrijf. Maar let op, te weinig verzekeren kan ook behoorlijk duur uitpakken. Als je niet verzekerd bent voor brand in je opslag en je gehele voorraad gaat in vlammen op, kan dit een nekslag voor je bedrijf zijn. Per bedrijf verschilt het behoorlijk welke verzekeringen noodzakelijk zijn. Zoek dus goed uit voor jouw branche welke verzekeringen je wel en niet moet afsluiten.

2 Verdiep je in een Broodfonds bij jou in de buurt

Je verzekeren bij een reguliere verzekeringsmaatschappij kan erg duur zijn. Daarom is het Broodfonds in het leven geroepen. In een Broodfonds zit je met maximaal 50 deelnemers die elkaar onderling kennen. Je bouwt maandelijks op een eigen rekening tegoed op, wat hierop blijft staan. Wordt er iemand in jouw Broodfonds ziek, dan schenkt iedereen maandelijks een klein bedrag aan deze persoon. En als je zelf ziek wordt, krijg je maandelijks geld van de andere deelnemers in het Broodfonds. Wanneer je uit het Broodfonds stapt, neem je het geld wat op jouw rekening staat, weer mee. Een goedkope manier van verzekeren dus!

3 Startende ondernemer? Vraag om korting

Er zijn verschillende verzekeraars die korting geven aan beginnende ondernemers. Ideaal om hier gebruik van te kunnen maken natuurlijk. Heb je een bepaalde verzekeraar op het oog? Neem dan contact op om te vragen of ze wellicht een korting hebben voor startende ondernemers. Soms is er sowieso al een korting te krijgen als je contact opneemt. Proberen kan altijd.

4 Kijk of je meerdere verzekeringen bij één verzekeraar kan afsluiten

Een andere manier om korting te krijgen van een verzekeraar is als je meerdere verzekeringen bij hen afsluit. Je kan dan vaak een lagere premie krijgen voor het totaal. Voor elke zzp’er is het bijvoorbeeld verstandig om in ieder geval te verzekeren voor ‘Aansprakelijkheid Bedrijven’, ‘Arbeidsongeschiktheidsverzekering Zelfstandig Ondernemer’ en een brandverzekering.

5 Sluit je aan bij een collectief

Niet zoveel zin om zelf je korting te bedingen? Sluit je aan bij een collectief. Als je je aansluit met een collectief sta je niet alleen. En met hoe meer je bent, des te hoger de korting. Een collectief heeft veel ruimte om te onderhandelingen met verzekeringen. Vergelijk verschillende collectieven met elkaar en kies degene die het beste past bij jouw bedrijf. Zo kan je

6 Neem een lagere eigen-risico periode

Bespaar op je verzekering door een lagere eigen-risico periode te nemen. Reken vooraf uit hoeveel je nodig hebt om een maand door te komen. Red je het twee, drie of misschien wel zes maanden? Des te langer deze periode, des te lager je eigen risico is. Kies wel alleen voor een periode die je ook daadwerkelijk kan overbruggen. Je wilt niet in de problemen komen doordat je een verkeerde inschatting hebt gemaakt en daardoor je rekeningen straks niet kan betalen.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close