OndernemenTips

Welke tools heb je nodig als je een bedrijf begint?

Ben je voornemens een eigen bedrijf op te starten? In dat geval is het heel verstandig om direct vanaf het begin na te denken over de inrichting hiervan. De inrichting van een bedrijf kent verschillende varianten. Denk aan de manier waarop je het bedrijf organisatorisch inricht, de manier waarop je het IT-landschap vormgeeft, enzovoorts. In dit artikel richten we ons op dat laatste. Neem bijvoorbeeld email hosting af zodat je medewerkers een eigen e-mailadres hebben, zorg voor een server waarop je de verschillende applicaties in containers kunt laten draaien en kies zoveel mogelijk voor eenmalige opslag en het meervoudig gebruiken van data. Zo wordt data altijd vanuit de bron gebruikt.

Ubuntu server voor het draaien van applicaties 

Tegenwoordig laten bedrijven applicaties steeds vaker vanuit de cloud draaien. Het biedt verschillende voordelen. Denk aan de mogelijkheid tot op- en afschalen, de mogelijkheid om overal los van een vast device te kunnen werken, enzovoorts. Je kunt er hierbij voor kiezen om je eigen Ubuntu server af te nemen bij een externe partij. Zo hoef je de fysieke hardware niet te beheren, maar heb je wel de mogelijkheid om de server volledig naar eigen wens in te richten. We noemen het ook wel een Virtual Private Server (VPS). Zorg dat je voor een partij kiest met een hoge uptime, automatische back-ups en een goede monitoring. Waar nodig kan direct ingegrepen worden, om te voorkomen dat applicaties niet goed werken. 

Werk middels API’s bij het koppelen van systemen 

De kans is groot dat verschillende applicaties op de Ubuntu server aan elkaar gekoppeld zitten. In die zin, dat er data moet worden uitgewisseld. Ook kun je een applicatie koppelen aan een centrale database. Bij het koppelen van applicaties is het raadzaam gebruik te maken van API’s. Een API zorgt voor een efficiënte en veilige overdracht van informatie, zonder voortdurend kopieën te maken van de data. Het past in de trend van eenmalige opslag en meervoudig gebruik. Voordeel is dat nieuwe data automatisch in een applicatie ingeladen wordt. Het gebruik van losse bestanden hoeft niet meer. 

Server voor het hosten van een website 

Server voor het hosten van een website

Een (Ubuntu) server is niet alleen geschikt voor het laten draaien van applicaties binnen je bedrijf. Gebruik de server ook om een website te hosten. Voor bedrijven is een website tegenwoordig onmisbaar. Je hebt de website nodig om nieuwe klanten te werven, klanten toegang te geven tot hun eigen klantenpaneel, enzovoorts. 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close