BusinessPersoneel

Welke aspecten mag je niet vergeten bij het maken van jouw Curriculum Vitae?

Als ondernemer sta je er misschien niet meer zo bij stil, maar het bijhouden van je Curriculum Vitae is nog altijd van belang. Je kunt het zien als een uitgebreide versie van je visitekaartje. Met een goed CV kom je gemakkelijker aan nieuwe opdrachten voor je bedrijf. Jouw potentiële opdrachtgevers kunnen namelijk daarmee in één oogopslag zien welke expertises je in huis hebt en komen daardoor sneller tot een keuze. Zorg er echter wel voor dat je CV eruit springt in positieve zin. Hier zijn enkele aspecten die je niet mag vergeten bij het maken van jouw CV.

  • Benoem alleen relevante werkervaring. Wanneer je al jaren gespecialiseerd bent in informatica, is het voor een opdrachtgever niet relevant om te lezen dat je als 16-jarige in een restaurant hebt gewerkt als afwashulp. Zorg ervoor dat je alleen de dingen benoemt die enig verband houden met je huidige functie.
  • Zorg voor een professionele uitstraling. Dat doe je niet alleen door de teksten creatief en (uiteraard) foutloos op te stellen, maar ook door op andere details te letten. Gebruik bijvoorbeeld een professioneel e-mailadres. Misschien heb je nog steeds hetzelfde mailadres dat je ooit in groep 3 van het basisonderwijs aanmaakte? Dan is het nu tijd om dat te veranderen. Gebruik ook bij voorkeur een zo neutraal mogelijk, goed leesbaar lettertype. Sierlijke lettertypes worden over het algemeen als moeilijker leesbaar beschouwd en daarmee verslapt al snel de aandacht van de lezer.
  • Pas op met bedrijfsjargon. Het is goed mogelijk dat jij binnen jouw bedrijf specifieke termen gebruikt, die voor anderen niet zo gangbaar zijn. Alleen als je er zeker van bent dat je potentiële opdrachtgevers precies weten wat er bedoeld wordt, kun je dergelijke informatie probleemloos in je CV opnemen.
  • Een CV is veel meer dan een opsomming van je persoonsgegevens en werkervaring. Zo stuitten wij bijvoorbeeld tijdens het bladeren door lijsten met vacatures in Limburg op het concept van een banenmarkt waarbij je CV je toegangsbewijs voor deelname is. Zo krijgt het hebben van een goed CV een heel nieuwe dimensie, maar het zet tegelijk ook aan tot nadenken over de manier waarop je het document opstelt.
Curriculum Vitae

Kom je er zelf niet helemaal uit? Laat er dan eens door een expert naar kijken of zet de basis op met behulp van een hierin gespecialiseerde online dienstverlener.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close