BusinessOndernemenTechTips

Alles wat je moet weten over een mobiel pinapparaat

De meeste Nederlanders die een aankoop doen, betalen deze tegenwoordig met hun pinpas. Niet gek, want pinnen is makkelijker en sneller dan contant betalen. Reden genoeg om er als ondernemer voor te zorgen dat je een pinapparaat hebt. Je kunt kiezen voor een vast pinapparaat, maar ook voor een mobiele variant. Steeds meer ondernemers kiezen de laatste jaren voor een mobiel pinapparaat. Twijfel je of dit iets voor jou is? Wij vertellen je in deze tekst alles wat je moet weten over een mobiel pinapparaat.

Wat is een mobiel pinapparaat?

Met een mobiel pinapparaat bied je jouw klanten de mogelijkheid om met een pinpas te betalen. Ten opzichte van een vast apparaat zijn er de nodige verschillen. Zo hoef je een mobiel pinapparaat niet met kabels aan te sluiten. Het gaat hier namelijk om een draadloos apparaat. Grote voordeel hiervan is dat je een mobiel pinapparaat in feite overal mee naartoe kunt nemen.

Bijkomend voordeel van een mobiel pinapparaat is dat jouw klanten op twee verschillende manieren af kunnen rekenen. Zij kunnen allereerst contactloos betalen. Hiervoor houden zij hun pinpas simpelweg tegen het apparaat aan. De betaling is dan binnen een paar tellen afgehandeld. Zij kunnen hun pinpas bovendien in het apparaat steken om betalen.

Hoe gebruik je het apparaat?

Hoe gebruik je het apparaat

Voordat je als ondernemer een mobiel pinapparaat koopt, ben je ongetwijfeld benieuwd hoe deze precies werkt. Als je eenmaal zo’n apparaat in huis hebt, download je de bijbehorende app op jouw smartphone. Maak hier een account aan en koppel het apparaat aan jouw telefoon via Bluetooth. Je kunt een mobiel pinapparaat overigens ook koppelen aan een tablet. Als er een klant wil betalen, voer je simpelweg het bedrag in op de app. Het bedrag verschijnt vervolgens op het apparaat, waarna jouw klanten af kunnen rekenen.

Om een mobiel pinapparaat te kunnen gebruiken, moet hij verbonden zijn met het internet. In een winkel kun je een wifi netwerk gebruiken, maar zo’n netwerk is buiten de deur vaak niet beschikbaar. Gelukkig kun je een mobiel pinapparaat ook gebruiken als jouw smartphone of tablet mobiele data heeft. Als het apparaat verbonden is met het internet, kunnen jouw klanten in feite overal met hun pinpas betalen.

Kosten van een mobiel pinapparaat

Ben je overtuigd van de voordelen? Dan wil je zelf mogelijk een mobiel pinapparaat kopen. Voordat je tot aankoop overgaat, ben je ongetwijfeld benieuwd wat zo’n apparaat kost. Dit hangt ervan af voor welk pinapparaat je kiest. Ga je voor een mobiel pinapparaat van SumUp? Dan zijn de aanschafkosten voor jouw rekening. Omdat het een mobiel apparaat betreft, krijg je niet te maken met installatiekosten. Je betaalt bovendien geen vast bedrag per maand, maar een percentage per transactie. Voordeel hiervan is dat je geen kosten maakt als je het mobiele pinapparaat een tijdje niet gebruikt.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close