Ondernemen

5 manieren om van je side hustle je bedrijf te maken

Heb jij al een side hustle naast je baan? Iets waar je je passie perfect in kwijt kunt en wat ook nog eens geld in het laatje brengt? Een side hustle is eigenlijk een bijbaantje om naast je gewone job iets te doen wat je gewoon erg leuk vindt en waar je ook nog eens heel goed in bent. Het levert je extra inkomen op, je doet nieuwe ervaring op en je kunt onderzoeken of het eventueel een mogelijkheid is die je kunt uitbouwen of fulltime kunt gaan doen. In dat laatste geval kun je van je side hustle je bedrijf maken. De mogelijkheden zijn eindeloos.

1 Professionele creativiteit

Een side hustle is meestal iets waarin je passie ligt. Heb je een hobby waarbij je de mooiste dingen ontwerpt en maakt van textiel? Ga de markt op! Ontwikkel een unieke lijn mooie producten waarmee je je onderscheid van de concurrentie. Richt je bijvoorbeeld specifiek op baby- en kinderkamers, schrijf eerst wat blogs over het inrichten van een kinderkamer en wees actief op social media. Zorg voor een snelle en nette levering van je producten en houd je klanten bij je door ze op de hoogte te houden van alle nieuwe ontwikkelingen.

2 Start een handel

Houd je van brocante en het opknappen van oude meubeltjes? Struin je Franse marktjes af en heb je een neus voor mooie spulletjes? Start je eigen online shop. Maak een webwinkel of wordt actief op Marktplaats. Op rommelmarkten en kringloopwinkels vind je voor een luttel bedrag de mooiste dingen. Knap ze in je eigen schuur netjes op en maak er mooie, sfeervolle foto’s van. Goed opgeknapte meubels en accessoires kun je dan weer met een leuke winst verkopen. Brocante is populair. Zorg dat je te vinden bent voor je doelgroep en maak jezelf bekend via social media.

3 Verhuur een ruimte en serveer ontbijt

Heb je een aanbouw aan je huis, die alleen voor opslag wordt gebruikt? Of een leegstaande ruimte, die je prima kunt verhuren? Bouw hem om tot gastenverblijf. Zorg voor een sfeervolle inrichting met een keukentje en mooi sanitair, zodat je gasten zich welkom voelen. Desgewenst kun je er ook nog een ontbijt bij serveren. Natuurlijk moeten je aanstaande gasten wel weten dat ze bij jou kunnen overnachten. Zorg dat je te vinden bent via bijvoorbeeld de plaatselijke VVV. Plaats mooie foto’s van je gastenverblijf op je website en zorg dat je regelmatig actief op social media bent.

4 Kookworkshops geven

Kookworkshop

Als je het liefst de hele dag in de keuken staat, is koken duidelijk meer dan een liefhebberij. Deel die passie dan met anderen en ga kooklessen -en workshops geven voor verschillende doelgroepen: ouders met jonge kinderen, mensen die altijd alleen maar voor zichzelf koken, senioren of mensen met specifieke allergieën. Door je te richten op speciale doelgroepen, kun je je onderscheiden. Je kunt dit ook combineren met catering voor bedrijven of feesten. Schrijf daarnaast een kookboek, houd een blog bij en je kunt volledig aan de slag met wat jij het liefste doet.

5 Kom met een vernieuwend product

Heb je een idee voor een innovatief product wat nu nog niet op de markt is? Iets waarvan mensen denken: hé, dat is handig!’ Dat idee kun je gaan ontwikkelen. Als dit nu je side hustle is en je merkt dat er groeimogelijkheden zijn, kun je zo’n product daadwerkelijk op de markt gaan zetten. Zorg voor een goede marketingstrategie, want bekendheid is een eerste voorwaarde voor succes. Maak korte, duidelijke filmpjes van het gebruik van het product. Zorg dat het in de media terecht komt en benader winkels en webshops met de vraag of zij je product in hun assortiment kunnen opnemen.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close