BusinessOndernemenOnline MarketingTechTips

Waarom je hedendaags niet meer zo makkelijk scoort in Google

Scoren in Google draait allang niet meer op het simpelweg uitvoeren van een eenvoudig trucje. Er zijn namelijk veel verschillende factoren van invloed op jouw ranking in Google. Een SEO agency is op de hoogte van alle laatste trends op dit gebied. Begrippen zoals linkbuilding, content van hoge kwaliteit, backlinks, monitoren en gebruiken van interne links komen hen niet onbekend voor. Dit zijn zomaar wat ingrediënten die naast SEO nodig zijn om hoog in de zoekresultaten te belanden. Meer informatie? Marketing experts weten alles van de laatste ontwikkelingen op het gebied van SEO en zoekmachine optimalisatie. Neem contact op met een SEO agency in de buurt om een actiegericht marketingplan op te stellen.

Het draait niet meer alleen om SEO

Iedere SEO agency zal het beamen dat je SEO nodig hebt om hoog in Google te komen. Het is natuurlijk één van de ingrediënten, maar net als met het bakken van een cake is er meer nodig dan bloem om tot het perfecte eindresultaat te komen. Je kunt SEO zien als een soort basis die je gebruikt en nodig is voor een goed fundament. Toch zal je extra actie moeten ondernemen of extra ingrediënten moeten toevoegen, want anders zakt de cake in elkaar. En in het geval van jouw website zal deze niet hoog in Google belanden. Zo zal je bijvoorbeeld naast het verwerken van zoekwoorden ook zogeheten LSI keywords moeten toevoegen. Dat zijn zoekwoorden die gebonden zijn aan de op voorhand opgestelde zoekwoorden. Het bepalen hiervan is heel simpel: je toetst het zoekwoord in Google in en alle woorden die aan dat woord gerelateerd zijn rollen er uit.

Maak een goede match met zoekopdrachten

Een van de belangrijkste redenen waarom je niet meer zo makkelijk scoort in Google is het begrip ‘search intent’. Dit wil zeggen dat wanneer mensen bepaalde zoekwoorden intypen ze op een pagina belanden waarop ze daadwerkelijk vinden wat ze zoeken. Oftewel: de informatie die ze daar vinden is echt interessant en relevant. Het is dus belangrijk om de content op je pagina exact af te stemmen op je doelgroep. Dat vergroot de kans op een hogere paginapositie in Google. Meer informatie over dit onderwerp? Neem contact op met een marketeer bij jou in de buurt.

Maak jouw website aantrekkelijk en gestructureerd

Maak jouw website aantrekkelijk en gestructureerd

Kom je op een website terecht waar het heel lastig is om de informatie te vinden waar je naar op zoek bent? Grote kans dat je snel weer terug klikt naar de zoekresultaten. Dit is nog een van de redenen waarom je niet meer makkelijk scoort in Google. Hierdoor denkt Google dat mensen je site niet bruikbaar vinden en word je al snel lager geplaatst in Google. Dat wil je natuurlijk niet! Zorg er daarom voor dat informatie gestructureerd en aantrekkelijk is weergeven. Maak bijvoorbeeld gebruik van overzichtelijke categorieën zodat bezoekers in één oogopslag kunnen zien waar ze naar op zoek zijn. Ook zijn overzichtstabellen erg aan te raden en visuele beelden om de tekst aantrekkelijker te maken. Visuele content wekt al snel de interesse van bezoekers waardoor ze langer op je website blijven.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close