Business

Hoe reis jij het liefst naar je werk?

Reizen naar je werk; hoe doe jij dat het liefst? Je hebt niet altijd volledig de vrije keuze. De afstand die je naar je werk moet overbruggen en de bereikbaarheid van je werkplek bepalen mede de opties die je hebt. Maar heb je de vrije keuze, welke zou jij dan kiezen?

Met je eigen auto

Voor veel mensen geldt dat zij met hun eigen auto naar hun werk gaan. Wonen zij op enige afstand van hun werk, dan ontvangen ze hiervoor vaak een reiskostenvergoeding. De eigen auto is populair, omdat deze toch al in het bezit is, een beetje als je eigen huisje onderweg voelt, en op vrijwel iedere plek kan komen. Daar staat tegenover dat een eigen auto ook veel kosten met zich meebrengt, zeker als er sprake is van hoge brandstofprijzen, en ook de verzekeringen en de wegenbelasting aardig aan kunnen tikken. Geldt er rondom je werkplek betaald parkeren, dan kan dagelijks de auto naar je werk pakken helemaal een kostbare keuze zijn.

Met een leaseauto

Vrijwel iedereen die van zijn of haar werkgever een leaseauto aangeboden krijgt maakt hier dankbaar gebruik van. Het voorkomt namelijk vaak dat je zelf een auto moet kopen, en afhankelijk van hoe de regeling precies is ingericht ben je vaak goedkoper uit dan wanneer je in een privé auto rijdt.

Gebruik je de leaseauto ook privé, dan betaal je hiervoor wel een bijtelling aan de Belastingdienst. Kies je ervoor om de auto alleen te gebruiken voor zakelijke kilometers, dan is dat niet het geval. Middels een kilometerregistratie moet je dan echter wel aantonen dat je er écht alleen maar zakelijk mee rijdt. Gelukkig kan deze rittenregistratie tegenwoordig ook vrijwel automatisch plaatsvinden, dat scheelt een hoop werk.

Met een leaseauto

Met het openbaar vervoer

Zijn zowel je huis als je werkplek goed bereikbaar met het openbaar vervoer? Dan kan het een goede keuze zijn om hiervan gebruik te maken. Ook deze kosten worden vaak door je werkgever vergoedt. Zeker wanneer je in een grote stad woont of werkt is het OV gebruiken vaak gunstiger dan een auto, maar ook wanneer je juist dagelijks een flinke afstand moet overbruggen kan het prettig zijn. In de trein kun je dan alvast beginnen met je e-mails weg te werken of je presentatie voor te bereiden, bijvoorbeeld, zodat je een deel van je werk onderweg al hebt gedaan.

Op de fiets

Ook de fiets is een populaire manier om naar het werk te reizen. Zeker wanneer je dicht bij je werkplek woont, maar dankzij de populaire elektrische fietsen kan dat ook best wat verder zijn. Geen files, lekker veel vrijheid en meteen al wat beweging gehad: een prima keuze!

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close